Obavijesti

Show

Komentari 9

Saznajte sve o novoj sezoni i fenomenu serije 'Živi mrtvaci'

Saznajte sve o novoj sezoni i fenomenu serije 'Živi mrtvaci'
1

Sedma sezona 'Živih mrtvaca' najkrvavija je do sada, a oduševljenje brojnih obožavatelja ove mega popularne serije ne jenjava iako radnja postaje sve brutalnija i nasilnija

VIDEO

Kroz seriju 'Živi mrtvaci' u šest godina prošli su, između ostalih, nemilosrdni Guverner, kanibal Gareth, na tisuće zombija i junaci su ih sve uspjeli savladati, a vojska obožavatelja samo se povećavala.

O fenomenu serije koja je osvojila svijet u studiju 24 sata razgovaraju glavni urednik 24 sata Goran Gavranović, urednica portala Express.hr, Merita Arslani i redatelj Mario Kovač.

Razgovor u studiju 24sata pogledajte ovdje:

Nakon premijere "Živih mrtvaca": "Ovo je najbrutalnija noć ikada!" U studiju 24sata: Redatelj Mario Kovač, urednica Expressa i književnica Merita Arslani te glavni urednik 24sata Goran Gavranović

Posted by 24sata on Tuesday, October 25, 2016

Sinoć smo vidjeli nastavak serije u kojima su stradala dva omiljena lika. Je li vas o iznenadilo?

- Obično po sezoni ubiju jednog lika, sada su stradala dva. S obzirom da je to najgledanija serija na svijetu, trebalo je u sezonu ući na pravi način. Tako nešto smo već viđali u prošlim sezonama pa možemo reći da je to svojevrsni 'recept' za uspješan početak sezone. Mene nije iznenadilo, ali žao mi je Glenna - rekao je Gavranović

Glumci koji su 'nastradali' morali su godinu dana šutjeti o tome da su njihovi likovi smaknuti. Mislite li da je bilo teško 'držati jezik za zubima'?

Pokretanje videa...

00:09

- Glumcima su najvažniji odnosi s producentima i naravno, zarada, pa im vjerojatno nije bilo teško čuvati tajnu - dodaje glavni urednik 24 sata.

- Ubojstvo Glenna šalje jasnu poruku - nitko nije siguran. On je bio jedan od omiljenih likova pa je to svojevrsni šok - kaže Kovač i ukazuje na popularnost 'zombi' žanra posljednjih godina. Redatelj dodaje da su zombiji jedina bića koja nisu europskog podrijetla pa su možda i zato toliko popularni 'preko bare'.

- U seriji se scenaristi bave idejom da je naše društvo krhko, a kad njegove spone puknu više ne postoji način da se stvori novo u kojem vladaju moral i etika. Ako ubijete glavne likove koji su nositelji tih vrijednosti, nastaje totalni kaos - kaže Gavranović.

Pokretanje videa...

00:11

- Osnovna tema je čisto preživljavanje - dodaje Kovač te podsjeća kako su velike producentske kuće odbile seriju koja je kasnije postala veliki hit.

- Takozvana 'zombi' apokalipsa provlačila se desetljećima kroz brojne scenarije, samo je prikazana kroz drugačije perspektive. Ipak, ova šokantna epizoda daje nam svima za misliti koji od omiljenih likova je sljedeći - zaključuje Gavranović. Dodaje da su sami scenaristi shvatili da mora postojati jaka suprotstavljena strana, a Negan je odličan izbor.

- Drago mi je da ovakvi žanrovi polako prelaze na mainstream. Nadam se da će i neka naša televizija znati to prepoznati - kaže redatelj i dodaje da jedva čeka 'kvalitetan zombi uradak u domaćoj proizvodnji'.

Pokretanje videa...

00:20

Kako biste preživjeli zombi apokalipsu?

- Nisam našao rješenje. Treba se maknut iz grada, od ljudi... Mi to jednostavno ne možemo zamisliti. Čak i u ratu postoji neki oblik civilizacija, a ovdje toga nema. U seriji svaki pokušaj uspostavljanja uređenog sustava propada - kaže Gavranović.

- Sve te serije promoviraju nekakav nomadski način života, ali zombiji uvijek dođu za vama. Pretpostavljam da bih probao otići na nekakav otok. Nema idealnog rješenja, zombiji su gotovo savršeni predatori - zaključuje Kovač.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'