Obavijesti

Show

Komentari 0

Sexymotherfuckers predgrupa Manu Chao u Zadru 17. srpnja

Sexymotherfuckers predgrupa Manu Chao u Zadru 17. srpnja
2

Manu, kao nijedan muzičar na svijetu, objedinjuje punk stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam reggaea i euforiju ska muzike, a pjeva na sedam jezika

VIDEO

Manu Chao, jedan od najomiljenijih izvođača na ovim prostorima, nastupit će sa sastavom La Ventura u petak 17. srpnja na zadarskom  Jazine Open Airu. Kao predgrupa nastup će održati Sexymotherfuckers iz Zadra, a poznata je i satnica koncerta. 

Zadarski Sexymotherfuckers za sebe kažu da sviraju originalnu dalmatinsku hop cup glazbu. Članovi benda su 15-ak godina bili su u alternativnoj glazbi te su odlučili ukomponirati zabavni dalmatinski štih s raznim vrstama žanrova, kao što su etno, hard rock, blues ili pak otočki rock. Sexymotherfuckers do sada su imali niz zapaženih nastupa uz velikane kao što su Primal Scream, Sharlatans, Razorlight, The Toy Dolls, Kamelo Santo, Tito & Tarantula, a na kontu broje dva albuma. Autori su velikog hita 'Ajme meni nije mi dobro' iz 2009. godine. 

Poznata je i satnica koncerta. Vrata se otvaraju u 20 sati, u 21 Sexymotherfuckers stupaju na pozornicu, a Manu Chao i La Ventura na redu su u 22 sata.

Glazbeni vizionar i revolucionar, jedan od najomiljenijih izvođača na ovim prostorima Manu Chao vraća se u Hrvatsku te u Zadar dolazi sa svojim sastavom La Ventura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nastup se odvija u sklopu velike ljetne europske turneje na kojoj će posjetiti koncertne i festivalske pozornice u Poljskoj, Italiji, Irskoj, Slovačkoj, Srbiji, Mađarskoj, Nakon legendarnih nastupa u našim krajevima koji su se prepričavali mjesecima Manu konačno dolazi u Dalmaciju. Jedno od najvažnijih glazbenih događanja cijele ljetne sezone u Hrvatskoj u samo žarište stavlja veliki otvoreni prostor pored zadarskog hrama košarke, dvorane Jazine.

Poznat po višesatnim, pozitivnom energijom napucanim koncertima Manu u Zadar dolazi sa sastavom La Ventura kojeg čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Garbancito. Ova turneja bit će pojačana s još dva puhača, a set listu osim najvećih himni kao što su 'Bongo Bong', 'Clandestino', 'Me Gustas Tu', 'Rainin' In Paradize', 'Mi Vida', 'Politik Kills' ili 'Mala Vida', činit će i brojna iznenađenja, neke neobjavljene pjesme i obrade. 

Revolucionarno prodoran i podjednako miroljubiv, poznat po svom društvenom aktivizmu i nezadrživim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti, hvaljen podjednako širom planete uz koncerte na pet kontinenata. Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla, svoj karakterističan zvuk gradio je kroz razne punk utjecaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood. Manu, kao nijedan muzičar na svijetu, objedinjuje punk stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam reggaea i euforiju ska muzike, što njegovim pjesmama daje poseban okus, blizak publici sa svih meridijana. Svoje pjesme pjeva na čak sedam jezika, a teme obuhvaćaju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getu, slobodu mišljenja i življenja, te priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. U karijeri koja traje malo manje od tri desetljeća Manu se prvo djelovao u kultnom bendu Mano Negra, da bi se nakon raspada 1995. odlučio na solo karijeru, što se pokazalo kao ispravna odluka. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili 'Clendestino' i 'Proxima Estacion: Esperanza', doveli su Manua na najveće svjetske pozornice, a sada i napokon u Dalmaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju