Obavijesti

Show

Komentari 161

Šibenik ga iščekuje: Mišo, ti si zadnja legenda svoga grada

Šibenik ga iščekuje: Mišo, ti si zadnja legenda svoga grada
1

Šibenčani jedva čekaju koncert 29. rujna jer Kovač ondje nije nastupio godinama. Ističu da im je nakon odlaska Arsena i Vice, Mišo posljednji veliki pjevač

VIDEO

S Mišom sam odrastao u istoj ulici. Dvanaest godina je stariji od mene i bio mi je uzor u pjevanju. Dugo nije imao koncert u Šibeniku i jedva čekam njegov nastup, kaže Duško Jaramaz (63).

Šibenski fotograf koji je 70-ih godina bio popularni pjevač raduje se svakom susretu s Mišom Kovačem (75). Za rijetkih dolazaka u Šibenik, Kovač odsjeda u obližnjoj Brodarici.

Zavodnik i šarmer: Žene su obožavale Mišinu drskost, prkos i ponos. Salijetale su ga jer je bio muževan i temperamentan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ondje najviše razgovaramo o nogometu i starom Šibeniku - kaže Jaramaz. Duško još pamti kako mu je zbog Miše propalo prvo probno snimanje. Jaramaz je u studiju otpjevao nekoliko taktova, a urednik u tadašnjem Jugotonu Pero Gotovac ga je prekinuo i pokazao prstom prema vratima. Jaramaz je, naime, pjevao poput Miše, a ovaj mu je rekao da mu ne trebaju dva Miše Kovača. Jedva čeka Mišin koncert 29. rujna jer je Mišo, nakon odlaska Vice Vukova i Arsena Dedića, ostao jedina živuća šibenska glazbena legenda.

- Mišo je Šibenčan i nismo ga dugo trebali nagovarati da pjeva u povodu 950. obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika - kaže Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenik.

Nije htio reći koliko će Grad Šibenik platiti njegov nastup, no doznajemo da je nakon pregovora s gradskom upravom i Turističkom zajednicom Mišo snizio uobičajenu cijenu koncerta za 30 posto. Legenda po nastupu navodno dobije oko 150.000 kuna, a Šibenčani su za njegovu svirku platili 105.000 kuna.

Koliko god platili, smatraju Šibenčani, vrijedi užitka koji će im Mišo pružiti. Pjevača će krajem rujna slušati i skladatelj Dušan Šarac (74). Odrasli su zajedno, a Šarac mu je napisao više od 100 pjesama. S Mišom se često čuje, ali zadnjih se godina rijetko viđaju. Zato i Šarac jedva čeka zagrliti pjevača kojemu je, među ostalim hitovima, napisao i “Dalmacija u mom oku”.

- Još pamtim snimanje tog albuma u Milanu. Mišo je otprve otpjevao dvije pjesme, a producent Bruno Malasoma bio je oduševljen. Rekao je da je ovo prvi put u njegovoj karijeri da je netko isprve snimio dvije pjesme. Odgovorio sam mu: ‘Pričekajte, treba im snimiti još deset’ - kaže skladatelj. Dodaje da ostale pjesme Kovač nije snimio tako glatko, no kad je napokon bilo završeno, Malasoma je rekao da “pjevač baš nema perfektan sluh, ali ima veliko srce”. Šarac se često telefonom čuje s Mišom i obavezno ga pita kad će se povući sa scene.

- Neću, ni Frank Sinatra nikad nije išao u mirovinu - odgovara mu pjevač.

Šarmer: Slovio je za miljenika žena, a sreću u ljubavi našao je tek s trećom suprugom Lidijom

Za markantnim Dalmatincem žene su uvijek ludjele. Mišo Kovač ženio se tri puta i imao jednu izvanbračnu vezu. Uvijek je imao buran ljubavni život.

Nije skrivao ožiljke: Pjevač je nedavno rekao da je brkove pustio jer mu se činilo da s njima izgleda muževnije, a ne zato da skrije ožiljke

Kad se vratio iz vojske, započeo je vezu sa Šveđankom Ingrid, čiji je otac imao četiri tvornice. Pokazivala mu je fotografije tvornica misleći da će je tako više zavoljeti. U to vrijeme pjevao je u baru splitskog hotela Marjan, a čuo ga je i Ivo Tijardović. “Bit ćeš jedna od najvećih legendi na ovim prostorima”, zapamtio je Mišo njegove riječi.

Poslovni uspjeh mu je došao 1969. s pjesmom 'Više se nećeš vratiti', a ljubavni s Ljubicom Komadinom, s kojom je bio u braku četiri godine. Nakon nje upoznao je Miss Jugoslavije Anitu Baturinu, a njihovo vjenčanje najavio je 1973. pjesmom 'Odvest ću te na vjenčanje'.

Devedesete su Miši bile tragične jer je, osim sina Edija, izgubio majku i mlađeg brata Ratka. Razveo se od Anite, a spas je našao u 30 godina mlađoj astrologinji Silviji Conte Calvi Marković, koja mu je prišla u jednom zagrebačkom kafiću i rekla da mu može pomoći. Ni veza s njom nije potrajala. Mir mu je vratila treća supruga Lidija Pintarić, koju je upoznao nakon što je 1999. godine pokušao samoubojstvo. Nakon toga je rijetko nastupao. Mišo je 2011. imao dvije teške operacije srca.

Dva dueta s tatom: Mišina kći Ivana Kovač četiri godine je pjevala u splitskoj grupi Magazin, a potom krenula u solističke vode. S tatom je 2006. snimila duet 'Nema mi do tebe nikoga' i 2010. 'Tvoja mala'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'