Obavijesti

Show

Komentari 0

Sound Clash otvara jubilarni 10. Illectricity festival!

Sound Clash otvara jubilarni 10. Illectricity festival!
5

Jubilarno 10. izdanje festivala audio-vizualnih umjetnosti održat će se od 28. studenog do 6. prosinca. Uz glazbeni program i radonice, dovodi sjajna imena na završnu večer festivala

VIDEO

Deseti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, održat će se od 28. studenog do 6. prosinca 2014. na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, kao i promoviranju vizualnih umjetnosti kroz seriju radionica, uvijek i educira svojim glazbenim izborom te dovodi svježa imena zbog čega Zagreb ne zaostaje za svjetskim metropolama. 

Uz glavnu večer festivala koja tradicionalno jakim lineupom čini ovo festivalom za pamćenje, cijeli festival otvara Soundclash večer na kojem se sa svojim glazbenim izborom sukobljavaju DJ-i i njihove ekipe i to u petak 28. studenog. Sudionici su ovaj put podijeljeni na dijelove Hrvatske pa će se sukobiti Međimurski lepi dečki, Dalmatinski burazi, Kvarnerski pokvarenjaci i Zagrebački štemeri. Neki od nastupajućih su Qwerty, Tikach, Pytzek, Sladoled, Anto Anto, Dubok, Nortrom, Okor, Inchoon, Qwerty, Arsen Pavešić, Funk Guru, phillipe, itch, sve redom poznata imena hrvatskog clubbinga. 

Jubilarno 10. izdanje ove godine u slavljeničkom okruženju još jednom dovodi sjajna imena na završnu večer festivala u Pogon Jedinstvo. 6. prosinca u goste dolazi jedan od najcjenjenihih DJ-eva današnjice Jackmaster, i to s ovogodišnjom nominacijom za najboljeg britanskog DJ-a po izboru DJ Mag Awards,  inovativni producent OM UNIT, X-Coast koji vraća u zlatno doba elektronike 90-ih, a sve to uz pobjednika Nucomers natječaja i CFSN DJs ekipu. 

Jackmaster iliti Jack Revill je jedan od DJ-a za koje se kaže da ih morate čuti. Svestranost njegova zvuka prepoznata je u najpoznatijim europskim i svjetskim underground klubovima te festivalima, što je dokazao sjajnim nastupom na glavnom stageu ovogodišnjeg Dimensions festivala. Aktivan već desetak godina Om Unit postaje zamijećen intepretacijom Jokerova ‘Digi Designa’, a prvijenac "Threads" objavljen 2013.,  te prethodna tri EP-a pokazali su koliko je sporo-brzi Omov zvuk jedinstven i udarili pečat novog step-žanra, koji koketira i s elektrom, ali i soulom i modernim jungleom. X-COAST je jedan od trenutno najinspirativnijih projekata regionalne scene, a njegova glazbena produkcija vratit će vas u zlatno doba elektronike iz 90-ih godina. Glavna festivalska večer uvijek je i s jakom vizualnom pozadinom, tako će se za vizualizaciju glazbe brinuti jedan od naših najpoznatijih vizualnih umjetnika Liik, kao i LiteMotif koji vas vodi u nove vizualne dimenzije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao i svake godine, festival je i edukativnog i prezentacijskog karaktera, tako da će se i ovoga puta  predstaviti nekoliko ne-glazbenih programa poput Bring Your Own Beamer, Videoskop Guerilla, Pogonizacija by CFSN & Radiona.org, radionice Illekroničke glazbe i radionica osmišljavanja i funkcionalnosti vizualnog identiteta festivala audio-vizualnih umjetnosti.  

Ulaznice

Promotivni broj festivalskih ulaznica rasprodao se u rekordnom roku. Pojedinačne ulaznice za Sound Clash (25/35kn) i Main Night (60/75kn) naći će se u pretprodaji od subote (22. studenog) na Entrio.hr-u. 

Facebook event: http://goo.gl/Vyr4Cc

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje