Obavijesti

Show

Komentari 5

'Superdječak' Luka se sprema za matematičku Olimpijadu

'Superdječak' Luka se sprema za matematičku Olimpijadu
3

Kada Luka maše prstićima i izgleda kao da dirgira on mentalno zbraja brojeve pomoću starog kalkulatora abakusa, a najdraži predmet u školi mu je matematika

VIDEO

Luka Teofilović ima samo osam godina, a već je pravi mali genije. To je i dokazao prošle subote, u novom RTL-ovom showu ‘Superljudi’ gdje je u samo nekoliko sekundi zbrojio i oduzeo više od sto brojeva. 

Njegova mama, Tijana, otkrila je da je Luka ovakav od svoje četvrte godine kada je naučio prepoznavati jednocifrene i dvocifrene brojeve.

- Sve mu je bilo kroz brojeve i tada je već počeo gledati i na sat - kaže Lukina mama dodajući da je počeo zbrajati i oduzimati čak i na engleskom jeziku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada Luka maše prstićima i izgleda kao da dirgira on mentalno zbraja brojeve pomoću starog kalkulatora abakusa, a najdraži predmet u školi, otkriva Lukina mama, mu je, naravno, matematika.

- Voli jako matematiku ali i tjelesni odgoj. Igra nogomet već četiri godine - otkrila je.

Da je Luka nevjerojatan i definitivno ‘superčovjek’ otkriva i činjenica da po cijele dane nešto broji - bilo da je riječ o brojkama, slovima, situacijama…

- On svaku situaciju prevede u brojeve - kaže Tijana. Na pitanje je li Luka takav na tatu ili mamu, njegova mama iznenađuje odgovorom: 

- Na supruga i mene nije. Suprug je bio odličan u školi, ali nijedno od nas nije bilo dobro u matematici ovako kao on. Dapače, nismo uopće bili ljubitelji matematike, do sada. 

Lukina 'supermoć', osim u showu, doći će na vidjelo i pred matematičkim auditorijem jer se simpatični matematičar već sprema za Olimpijadu u mentalnoj aritmetici u Zemunu, a krajem godine i u Litvi. Stoga ne čudi da Lukini roditelji već razmišljaju o njegovoj budućnosti. 

I dok je on, do nedavno, sebe vidio u nekom sportu, danas se to ipak promijenilo.

- Prije je govorio da mora biti bilo što vezano uz sport, no sada ozbiljno razmišljamo o matematici. Mislim, tek je napunio osam godina, ali nama je cilj da ode u neku školu, gdje će moći iskoristiti sav svoj potencijal - zaključila je Lukina mama.

'Superljude' na RTL-u pratite u petak od 20 sati!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije