Obavijesti

Show

Komentari 244

Šveđanin Måns Zelmerlöw osvojio je srca publike i žirija

Šveđanin Måns Zelmerlöw osvojio je srca publike i žirija
59

Ove godine je po prvi put na natjecanju nastupila Australija, a ovogodišnji Eurosong obogaćen je novim grafičkim dizajnom pod zajedničkim geslom 'Gradimo mostove'

VIDEO

U finalnoj emisiji jubilarnog 60. Eurosonga natjecalo se 27 zemalja. Ove godine je po prvi put nastupila Australija, a ovogodišnji Eurosong obogaćen je novim grafičkim dizajnom pod geslom 'Gradimo mostove'. Čak su i ulice u Beču privremeno poprimile novi izgled pa su na nekima od njih parovi istog spola koji se grle ili drže za ruke.

Prema anketi koju je prije početka natjecanja radio Eurosong.hr Hrvati su izglasali da će se 2016. godine izbor za najbolju pjesmu Europe održati u Švedskoj. Srpska predstavnica bila je na drugom mjestu, a na trećem su predstavnici Italije.

Natjecanje je otvorila prošlogodišnja pobjednica Conchita Wurst (36) koja je nastupila s dječjim zborom, a glazbenici su upregnuli sve snage kako bi u Beču predstavili svoje zemlje na najbolji mogući način.

Pokretanje videa...

24sata 00:27

Ove godine gledali smo najduže finale u povijesti Eurosonga. Pobjednik najvećeg europskog glazbenog natjecanja je Šveđanin Måns Zelmerlöw. Svojim nastupom i izvedbom pjesme 'Heroes' osvojio je srca publike i žirija. Ovo je Švedskoj šesta pobjeda.

VIDEO

Po prvi put u povijesti natjecanja domaćin je završio na posljednjem mjestu. Nisu dobili niti jedan bod.

Ruskinja Polina Gagarina svojim je glasom 'A Million Voices' osvojila cijelu Europu i pozicionirala na visoko drugo mjesto.

- Ne mogu prestati plakati. To je nešto nevjerojatno - kazala je kroz suze Polina. Na trećem mjestu je t alijanski predstavnik Il Volo s pjesmom 'Grande Amore'. Predstavnica Srbije Bojana Stamenov plasirala se na deseto mjesto.

Slovenska predstavnica Maraaya prva je stupila na pozornicu, a pjevala je pjesmu 'Here You Are'.  Plasirala se na 14. mjesto. Nenad Knežević Knez predstavljao je Crnu Goru pjesmom ''Adio' i jedan je od rijetkih natjecatelja koji je pjevao na materinjem jeziku, a zauzeo je 13. mjesto u ukupnom poretku. Mađarska predstavnica Boogie otpjevala je besmisao ratova pjesmom 'Wars For Nothing', a njezin plasman je 20. mjesto.

Konačne rezultate Eurosonga 2015. možete pogledati OVDJE .


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje