Obavijesti

Show

Komentari 20

The Garden Festival: Tisuće Britanaca 'okupiralo' Tisno

The Garden Festival: Tisuće Britanaca 'okupiralo' Tisno
19

Od 1. do 8. srpnja 2015. traje jubilarno deseto, ujedno i posljednje izdanje The Gardena, nakon čega će ovdje biti organizirano još četiri slična glazbena festivala

VIDEO

Danas je počeo deseti po redu The Garden Festival, kojim je malo mjesto Tisno na otoku Murteru preko noći postalo prestižno, svjetski poznato stjecište ljubitelja elektronske glazbe. Gotovo 200  najvećih izvođača i DJ-a nastupat će na četiri pozornice i dva broda, ali i u klubu na otvorenom Barbarella's u Pirovcu, gdje će glazbene snage odmjeravati izvođači na afterpartyjima kao i u prekrasnom The Garden Zadar baru. 

Od 1. do 8. srpnja 2015. traje jubilarno deseto, ujedno i posljednje izdanje The Gardena, nakon čega će ovdje biti organizirano još četiri slična glazbena festivala koji će ukupno pohoditi 15-ak tisuća mladih poklonika ovog glazbenog žanra iz cijelog svijeta, ali najviše iz Velike Britanije.

Osnivač i organizator Nick Colgan i na otvaranju desetog i posljednjeg The Gardena najavio je da se s jubilarnim festivalskim izdanjem zaokružuje jedna lijepa priča, ali da se za ljubitelje elektronike ništa bitno ne mijenja.

- Muzika ide dalje. Na mjesto i termin The Gardena tek dolazi drugi, sličan festival s novim nazivom. S novim festivalom nećemo ništa posebno mijenjati, samo ćemo produkcijski doraditi neke stvari – rekao nam je Colgan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novi festival će se zvati Love International i bit će doslovno nastavak Gardena. Organizirat će ga Dave Harvey, koji je posljednjih sedam godina s Colganom radio u organizaciji The Gardena.

Na otvaranju su bili i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i direktor Turističke zajednice Filip Henjak. Oni su iskazali veliko zadovoljstvo još jednim festivalskim izdanjem i još su jednom pozdravili odluku organizatora da festival iz Zadra i Petrčana preseli u njihovu općinu. Istaknuli su kako zadovoljstvo nije samo zbog toga što tisuće gostiju popuni ovdašnju srpanjsku turističku rupu, već i zato što je The Garden Festival njihovo Tisno ucrtao na svjetsku festivalsku kartu, planetarno brendirao mjesto, te i dalje nastavlja privlačiti nove događaje i goste i u razdobljima kad se na festivalskim lokacijama ne događa ništa.

Samo mjesto Tisno ima 1400 stanovnika i oko tri tisuće turističkih kreveta u privatnom smještaju. Kako nam je kazao Henjak, ovog 1. srpnja u Tisnom se nitko od iznajmljivača ne žali da nema gostiju. Tu danas nije lako naći slobodnu sobu ili apartman, a zbog velike potražnje za smještajem i velike platežne moći britanskih turista cijene su otišle oko 50 posto gore i otprilike toliko su više od cijena u susjednim turističkim mjestima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama