Obavijesti

Show

Komentari 76

Titove unuke: Titovu dramu jedna režira, druga u njoj glumi

Titove unuke: Titovu dramu jedna režira, druga u njoj glumi
1

Saša Broz postavlja predstavu "Igra u dvoje" autora Tita Strozzija, djeda Dore Fišter Toš, koja se tim komadom vraća na scenu nakon tri godine i tome se posebno veseli

VIDEO

Zgodna je ta slučajnost da smo se Dora Fišter Toš i ja našle u istom projektu. Pojavila se još jedna Titova unuka. Nadam se da će javnost sad manje mene prozivati, našalila se kazališna redateljica Saša Broz (48).

Unuka Josipa Broza Tita postavlja predstavu “Igra u dvoje” koju je 1956. napisao glumac, redatelj i pisac Tito Strozzi. Glavu ulogu u predstavi igraju Strozzijeva unuka Dora Fišter Toš (37) i Janko Popović Volarić (36). Strozzi je ovaj komad napisao i igrao sa suprugom, glumicom Elizom Gerner.

Robert Anić/Pixsell

Dora je prije dvije i pol godine rodila sina Andreja, zbog čega je bila na trećem porodiljnom dopustu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam pristupila ovom komadu kao djedovoj ostavštini, pa se nisam bavila obiteljskim odnosima u predstavi. Tekst je genijalan upravo zbog toga jer je pisan slojevito i univerzalno. Tiče se svakoga. Uz to, gotovo tri godine nisam igrala u kazalištu pa se osobito veselim svojem povratku na daske - rekla je Fišter Toš.

Objasnila je da je njezin djed “Igru u dvoje” napisao kako bi mogao glumiti sa suprugom. Dora tvrdi da joj je pravi užitak igrati s Popovićem Volarićem iako, za razliku od njezinih djeda i bake, nisu bračni par. Saša Broz je prihvatila režiju ljubavne drame na poziv ravnatelja Histriona Zlatka Viteza, koji je Tita glumio u filmu “Pogrešna procena”.

Boris Ščitar/PIXSELL

- Ovo je priča lišena političke obojenosti, a u nju je utkan vječni dvoboj muškarca i žene, gdje je jedino pravilo da pravila nema. U tom smislu priča je univerzalna - rekla je redateljica. Dodala je da nema tremu uoči premijere, ali osjeća veliku odgovornost i uzbuđenje.

- Otkad je Strozzi napisao ovaj tekst pa do danas sve se promijenilo, pa čak i ideja braka. Stoga sam se poigrala tankom granicom između igre i zbilje koju ovaj tekst tako fantastično problematizira - kaže Broz.

Imao je pet žena, a s Krležom se svađao

Strozzi se ženio pet puta. Od 1912. bio je član zagrebačkog HNK gdje je briljirao u Krležinim predstavama. S piscem je išao u školu, a 60-ih godina su se posvađali i prestali razgovarati. Osim u HNK, volio je nastupati i na manjim scenama te je pisao drame.

Maršala je pratio glas zavodnika

Josip Broz na Brijunima je ugostio poznate glumice, među kojima su bile Elizabeth Taylor i Sophia Loren. Pratio ga je glas fatalnog zavodnika, no najviše se volio igrati s unukom Sašom, koju je zvao ‘dedina didica’, jer je ona njega u djetinjstvu zvala ‘dida’.

Volio je film, najviše vesterne

Maršal je svakoga dana gledao filmove u kino dvorani napravljenoj u njegovoj rezidenciji u Beogradu. Obožavao je vesterne.

YouTube

Unuka igra bakinu ulogu

Dora je nastavila profesiju predaka. Osim djeda i bake koji su bili glumci, njezina prabaka bila je glumica Marija Ružička Strozzi.

Janko Popović je zaljubljeni Strozzi

Glumca je ansambl čekao s probama jer je Janko igrao ‘Egzorcizam’ u Puli. U predstavi igra ulogu koju je Strozzi napisao za sebe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju