Obavijesti

Show

Komentari 0

Tradicionalni humanitarni koncert klapa u Kaštelima

Tradicionalni humanitarni koncert klapa u Kaštelima
1

Već devetu godinu za redom klape će se 1. rujna okupiti na Igrišću u Kaštel Štafiliću i održati koncert koji će označiti zatvaranje Kaštelanskog ljeta

VIDEO

Klapa Cambi (K. Kambelovac), klapa Maslina i klapa Šufit održat će u utorak koncert pod zvijezdama kako bi pomogli popraviti krovište starokaštelanske karnevalske udruge 'Poklade'.

- Završni koncert Kulturnog ljeta u Kaštelima već je dobrano prepoznatljiv. Iako nismo organizator, dobro se zna da je posljednji koncert s potpisom klape Cambi i prijatelja klape. Gostovali su i rado dolaze mnogi prijatelji klape. Odlična je atmosfera, a za to su zaslužni i organizatori 'KKU Poklade - Donja Kaštela'. Sve prođe u ležernom stilu, iza pozornice se izvođači druže, cerekaju, i obično gulimo jednu veeeliku, debelu, bijelu slaninu, dobrog sira i gemišt, kazao je Hrvoje Lozančić iz klape Cambi i pozvao ljubitelje dalmatinske pisme da si priušte opuštajuću večer pod zvijezdama i tako ujedno pomognu humanitarnoj akciji kojom klape svake godine pomažu svojoj zajednici.

- Kako već devet godina traje ta tradicija okupljanja i druženja, nismo zaboravili dati joj svrhu i cilj. Nastojimo pomagati potrebitima. Dugo godina to su bili štićenici doma 'Maestral', ustanove socijalne skrbi koja zbrinjava djecu bez roditelja i odgovarajućer roditeljske skrbi. S obzirom da je udruga 'Poklade' u problemima s krovištem, ove godine odlučili smo prikupiti novac za njegovu sanaciju. Nadamo se da ćemo uspjeti, pa se sljedeće godine opet mogu očekivati konkretna davanja za djecu iz 'Maestrala'. Lijepo je vidjeti da Kaštelani poštuju kulturni i dobrotvorni karakter pripredbe, pa ne traže gratis karte i besplatan ulaz, kazao je Lozančić i zahvalio sugrađanima što velikodušno pomažu akciji.

Klape iza sebe imaju iznimno uspješno ljeto ispunjeno koncertima i festivalima na kojima su višestruko trijumfirali.

Klapa Maslina na Večerima dalmatinske pisme za duet s Markom Škugorom 'Nima više' osvojila je prvo mjesto žirija i drugo publike, dok je klapa Šufit za pjesmu 'Proplakat će srce' dobila prvu nagradu publike i drugu žirija. Na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš, na večeri novih skladbi, Šufit je pobijedio sa pjesmom 'Barato bi sva godišća', a na Susretima dalmatinskih klapa u Skradinu za najbolju izvedbu izvorne pjesme 'Ponoć je, mila majko moja' dobili su nagradu Sv. Jere.

Ovo ljeto pamtit ćemo i po dva singla klape Cambi - 'Ako tako triba bit' i 'Korak bez tebe' - koja su vladala radijskim eterom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana
NIŠTA OD POLUFINALA

Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana

Njezine afirmativne poruke i nježan pristup sigurno će nedostajati natjecateljima 'Zvijezde pjevaju', dok će njezinu poziciju između Marija Lipovšeka Battifiace i Marka Tolje zauzet Nikša Bratoš