Obavijesti

Show

Komentari 53

Tvrdio je da je bio s 1000 žena, a svoju djecu je zanemarivao

Tvrdio je da je bio s 1000 žena, a svoju djecu je zanemarivao
4

Jedan od najvećih holivudskih zavodnika nije krio svoju ljubav prema ženama. Idealna mu je, našalio se jednom, bila žena velikih grudi i 'debelog' novčanika koja ne razmišlja puno

VIDEO

Većinu svog života bio sam bolestan u glavu. To se manifestiralo na različite načine. Ipak, ponajviše sam bio nesiguran sa ženama, pa sam želio spavati s njima, rekao je Tony Curtis u jednom od svojih posljednjih intervjua. Holivudska ikona preminula je u 86. godini života 2010. od posljedica srčanog udara. 

138120023

Osim uspješne glumačke karijere okrunjene s jednim Oscarom, Curtis je bio poznat po neutaživoj želji za provodom sa ženama. U braku je bio šest puta, imao je šestero djece i, kako se pohvalio, 'oko tisuću ljubavnica'. Katkad bi u istom danu spavao s dvije različite žene. 

Njegovo teško djetinjstvo mnogi smatraju uzrokom njegovog problematičnog ponašanja. Curtis je rođen 3. lipnja 1925 u Bronxu. Uz siromaštvo, obitelj pokojnog glumca doživjela je i veliku tragediju. Tonyjevog starijeg brata Juliusa pregazio je i ubio kamion kad je imao samo 12 godina. Mlađi brat, Robert, bolovao je od shizofrenije i morali su ga smjestiti u bolnicu. Nakon samo godinu dana srednje škole, Tony je odustao i 1943. upisao se u marince. Dvije je godine proveo u podmornici. Po završetku vojnog roka upisao je satove glume u New Yorku.

137035586

Nakon što se proslavio filmovima poput 'Sweet Smell of Success' te 'The Defiant Ones' koji mu je donio Oscara, Curtis se počeo opijati, a kasnije je imao problema i s ovisnošću o drogama. 

via GIPHY

Njegov privatni život od samog početka bio je zanimljiv javnost. Curtis i njegova prva supruga, glumica Janet Leigh bili su pravi 'holivudski zlatni par'. Janet je rodila i dvije kćeri, Kelly (60) i Jamie Lee (58). Dok je Janet bila trudna s Jamie Lee, Tony je ljubovao s Marilyn Monroe

Marilyn mu je, rekao je jednom prilikom, bila prva velika ljubav. Upoznao ju je kada je imao 23 godine, a ona 22. Tada su pričali o braku i djeci, no razišli su se zbog karijera. Ponovno su se sreli na setu kultnog filma 'Neki to vole vruće' deset godina kasnije i ljubav se ponovno rasplamsala, iako su oboje bili u braku. Marilyn je bila nezadovoljna svojim život sa 11 godina starijim suprugom Arthurom Millerom, a Curtis je rekao da se i njegov brak s Janet raspadao ali je nije htio ostaviti. 

138120018

Kada je Marilyn nakon snimanja filma rekla Tonyju da je trudna, glumac je bio uvjeren da nosi njegovo dijete. Par je ponovno prekinuo, a Curtis je kasnije čuo da je Marilyn išla na pobačaj, zbog čega ju je zamrzio te ju je kasnije javno vrijeđao. Jednom je rekao da je ljubiti Marilyn Monroe bilo 'kao da ljubiš Hitlera'. 

JANET LEIGH, TONY CURTIS AND FAMILY BOTTOM LEFT, JAMIE LEE C

Njegov brak s Leigh nije izdržao pa su se rastali nakon 11 godina braka. Iduće godine oženio je 18-godišnju njemačku glumicu Christine Kaufman. S njom je imao dvije kćeri, Alexandru i Allegru. Brak je trajao četiri godine. 

Glumac je s trećom ženom Leslie Allen imao dva sina. Stariji Nicholas umro je u 24. godini od posljedica predoziranja heroinom. Curtis o tome nije nikada htio pričati. Tek je jednom komentirao da se radi o 'neizrecivoj boli'. 

Nakon Leslie, bio je oženjen još tri puta. 

Sam za sebe rekao je da je loš otac, a to je i potvrdila njegova kći, 'kraljica vriska' Jamie Lee Curtis koja je rekla da joj Tony nikada nije bio roditelj. 

Actor Tony Curtis dies at 85

Čak i nakon smrti, Tony je izazivao burne reakcije. 

- Priznajem postojanje četiri kćeri i sina, ali ih namjerno i potpuno svjesno ostavljam bez ijednog novčića - stoji u njegovoj oporuci. Svoje bogatstvo, koje se procjenjivalo na 50 milijuna dolara, ostavio je posljednjoj supruzi Jill Vandenberg. Tada su ga prozvali 'najgorim ocem na svijetu'. 

Njegova djeca pokušala su poništiti oporuku, ali nisu uspjela. Curtis je svojim unucima ostavio fond za školovanje, a navodno je htio da njegove bivše supruge žive isključivo od svojih prihoda. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje