Obavijesti

Show

Komentari 17

Uspomene iz mladosti: Velike ljubavi iz kultnog kluba Saloon

Uspomene iz mladosti: Velike ljubavi iz kultnog kluba Saloon
3

Sredinom devedesetih Saloonom su se šepurile dugonoge manekenke poput Anice Kovač i Ive Balaban, a mlada splitska pjevačica raščupanih obrva i tamne kose dolazila je u sjeni Zrinka Tutića

VIDEO

Dinamova zvijezda Zvone Boban 1989. godine upoznao je atraktivnu manekenku Leonardu koja je radila u butiku u Staroj Vlaškoj. Iako se nogometaš na prvi pogled zaljubio u današnju suprugu, tek ju je tjednima nakon susreta zaveo na plesnjaku u zagrebačkom kultnom klubu Saloon.

Dvije godine kasnije odselili su se u Italiju gdje je Boban izgradio karijeru zbog koje se proslavio širom svijeta, a 1994. godine par se vjenčao. Zvone i Leonarda rado su tijekom posjeta metropoli svraćali u klub u kojemu je prvi put zaiskrilo među njima.

Sredinom devedesetih Saloonom su se šepurile dugonoge manekenke poput Anice Kovač i Ive Balaban, a mlada splitska pjevačica raščupanih obrva i tamne kose dolazila je u sjeni Zrinka Tutića u klub na Tuškancu. Ozarena lica Severina je pozirala fotografima u pratnji poznatog glazbenog menadžera, a gosti Saloona često su prepričavali kako su se njih dvoje ljubili u zamračenom separeu.

Seve je željela postati kuma

Njihova ljubavna veza bila je javna tajna pet godina, koliko je djevojka sa sela ljubovala s Tutićem. Nakon njihova ljubavnog, a potom i poslovnog raskida, pjevačica je izlazila u šminkerski klub sa zaručnikom Srećkom Vargekom, s kojim je dijelila šaumpitu i jela iz istog tanjura. Kad je postala kuma kluba, plesala je Saloonom sa zaručnikom Slavkom Šajinovićem, a nogometaši su i dalje hrlili ondje u subotnji izlazak jer je Saloon postao promenada ljepotica.

Bivši nogometaš Dario Šimić ugledao je tamo 1996. zagrebačku frizerku Jelenu Medić na plesnom podiju dok je slavio pobjedu svojeg tadašnjeg nogometnog kluba Dinamo. Prišao joj je i pozvao ju na spoj što je osvojilo atraktivnu brinetu. Nakon četiri godine veze par se oženio i danas su ponosni roditelji četvorice sinova. Šimićev suigrač iz reprezentacije Niko Kranjčar bio je sramežljiv i uglađen sportaš koji je navraćao u Saloon na nagovor oca Cice koji je bio kum kluba. Za dobru atmosferu brinuo se najpoznatiji DJ u Saloonovoj tradiciji Ivica Fistrić, čija je kći zapela za oko dinamovcu.

- Simona je bila starija od Nike šest godina. Uočio ju je još kao klinac, u Saloonu. Kad god ju je vidio, prijateljima je komentirao da bi je želio oženiti, na što bi ga oni izrugivali govoreći mu da je balavac - prisjetili su se Kranjčarovi prijatelji.
Niko i Simona ubrzo su prohodali, oženili se i preselili u London. Nakon četiri godine braka rastali su se, baš kao i Zoran Mamić, koji je prvu suprugu Vanju upoznao u klubu na Tuškancu.

- Moje društvo odraslo je na zabavama na tom kultnome mjestu, a nemoguće je uopće sjetiti se koliko zabavnih trenutaka pamtim iz Saloona. Mlađe zagrebačke generacije zaslužuju doživjeti ‘pravi Saloon’, zaljubiti se tamo jer su se stvarale neponovljive uspomene - rekao je trener Dinamove momčadi.

Prvi kum okupljališta mladih bio je pjevač Mate Mišo Kovač koji se oporavljao od sinove smrti i ozljeda kad si je pokušao 1999. oduzeti život u društvu Lidije Pintarić. Nakon što su se upoznali u velikogoričkom kafiću, šibenski kralj estrade romansu s današnjom suprugom nastavio je u Saloonu, gdje je nekoliko puta i nastupio.

Kultni klub u kojem se dobro tulumarilo, a očito i strastveno voljelo ponovno je vraćen vlasnicima nakon trogodišnjeg spora. Saloon je bio najstariji noćni klub u Hrvatskoj. Nakon otvorenja 1970. radio je pune 43 godine. Vlasnici kluba Vlaho i Maro Srezović od 2013. nisu mogli ući u prostor. Mislili su da se radi o provali pa su pozvali policiju, no zaštitari Klemm Securityja pojavili su se na vratima.

Tvrdili su da su ih angažirali novi vlasnici koji imaju pravovaljani ugovor s Cibonom te sve dozvole Grada Zagreba. Uslijedila je pravna bitka kojom su Srezovići dokazali da im pripada pravo na posjed zgrade. Svake godine vlasnici su tradicionalno birali kumove kluba, a Srezovići kažu da jedva čekaju da najesen otvore klub i imenuju nove kumove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama