Obavijesti

Show

Komentari 1

Zagrebački roman: Klasična osvetnička priča sa zaokretom

Zagrebački roman: Klasična osvetnička priča sa zaokretom
8

Roman se strukturalno oslanja na azijski film, atmosfera je noir, a zapravo je to urbani zagrebački roman s motivom osvete, rekao nam je pisac Velimir Grgić

VIDEO

Pisac je započeo drugi krug biblioteke Balkan Noir u izdanju 24sata. Roman 'Bog vas mrzi' predstavio je na zagrebačkom Noir festivalu. 

- Roman se strukturalno oslanja na azijski film, atmosfera je noir, a zapravo je to urbani zagrebački roman s motivom osvete - rekao je pisac Velimir Grgić. Dodao je da je prvotno pisao scenarij koji se na kraju pretvorio u roman.

- Volim kriminalistički žanr, ali ne volim zapadno doživljavanje njega. Rekao bih da je to klasična osvetnička priča sa zaokretom - kazao je Grgić. Roman je pisao od ljeta prošle godine do ovog proljeća.

- Ne vjerujem da će od ovog romana ikad nastati film zbog stanja filmske industrije u Hrvatskoj. No, jedna vijest koju likovi čitaju na portalu u knjizi postat će 15-minutni film - pohvalio se Grgić. Dodaje kako mu je u romanu najvažnije bilo dočarati noir atmosferu. Na promociji je bio i glavni urednik 24sata Goran Gavranović.

- Noir je žanr koji piscima dopušta da progovore o nekim društvenim problemima o kojima ne bi mogli pisati u nekim drugim žanrovima - rekao je Gavranović. Roman 'Bog vas mrzi' uskoro dolazi na kioske po cijeni od 49,90 kuna. 

Kako izabrati hrvatski krimi roman godine?

Pobjednika nagrade za najbolji krimić biblioteke Balkan Noir biraju čitatelji putem stranice www.24sata.hr/toplista-knjiga/toplista-balkan-noir. Dovoljno je kliknuti na jedan od osam ponuđenih naslova. Glasovanje traje do 15. svibnja, a više od svih osam nominiranih književnih naslova, kao i o biblioteci Balkan Noir te o žanru krimića u Hrvatskoj i u svijetu može se saznati na stranici www.24sata.hr/specijal/balkan-noir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka
NIJE MU SJELO...

Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka

Mladi pjevač ToMa u emisiji se maskrao u pjevača, a Enisova reakcija nije se svidjela Jacquesu...