Obavijesti

Show

Komentari 4

Zvijezde s četiri noge: U filmu 'Jezero' zalajali hrvatski psi

Zvijezde s četiri noge: U filmu 'Jezero' zalajali hrvatski psi
5

Čokoladni retriver Keko jedan je od 16 pasa koji glume u filmu francuskog redatelja. Psi po danu zarade i do 500 kuna i svi oni imaju ugovore baš kao i glumci

VIDEO

U novom filmu francuskog redatelja glumi i 16 hrvatskih pasa. Jedan od njih je i petogodišnji čokoladni retriver Keko.

Njegova vlasnica je Ivana Turjak (33), koja s Kekom redovito odlazi u školu za obuku pasa Vindor.

- Osim što glumi u Bessonovu filmu, bio je i u britanskoj reklami za Nestle žitarice. Trebao se pojaviti u jednoj sceni, ali redatelj se zaljubio u njega pa je snimao tri dana - rekla je Ivana. Doznali smo da psi po danu zarade i do 500 kuna.

- To je poslovna tajna. O tome se ne razgovara. Svi oni imaju ugovore kao i glumci. Zarađuju novac, a vlasnici su posrednici - rekao nam je Ivanin dečko Vedran Vukomanović (29), stručnjak za obuku pasa. I njegov pas Moby, šestomjesečna bijela mješanka istarskog goniča, glumi u Bessonovu filmu. Vedran ističe da psi obožavaju rad.

- Veliki su egoisti. Kad shvate da su u nečemu dobri, to se na njima itekako primijeti i žele to pokazati i dokazati se. Uživancija je s njima raditi - kaže Vedran.

Ivanin pas Keko član je hrvatske Udruge za obuku potražnih pasa.

- On je prije svega pas koji traga za nestalim ljudima - kaže Vedran i dodaje kako u serijama, filmovima i reklamama ne glume kućni ljubimci koji nisu u treningu.

- Ti psi nisu navikli na takav način rada i teže im je deset puta ponoviti istu radnju, a na snimanju filma to je obvezno - govori Vedran.

U njegovu školu za trening pasa ide i njemački ovčar Gari, koji se u seriji 'Kud puklo da puklo' zove Hund. Glumit će i u novoj sezoni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana
NIŠTA OD POLUFINALA

Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana

Njezine afirmativne poruke i nježan pristup sigurno će nedostajati natjecateljima 'Zvijezde pjevaju', dok će njezinu poziciju između Marija Lipovšeka Battifiace i Marka Tolje zauzet Nikša Bratoš