Obavijesti

Kupujete nove auto gume? Provjerite akciju na Mondu

Kupujete nove auto gume? Provjerite akciju na Mondu
1

Proljeće je tradicionalno godišnje doba za zamjenu automobilskih guma. Iskoristite prednosti online kupovine i akcijske cijene na Mondo.hr do 27. travnja.

Kvalitetne automobilske gume važne su za sigurnost na cesti i u mnogim slučajevima mogu vam spasiti život. Sigurnost na cesti nema cijene i upravo zato je ulaganje u kvalitetne gume uvijek isplativo.

Uštedite vrijeme i iz udobnosti doma naručite nove gume za svoj automobil. Mondo u svojoj ponudi ima 13 brendova uz akcijske cijene na dio asortimana do 27. travnja. Kliknite i pogledajte cijelu ponudu!

Ljetne gume jamče sigurnost i udobnost na cesti

Svako godišnje razdoblje zahtjeva adekvatne gume za maksimalnu sigurnost i performanse na cesti. Kako su zimske gume namijenjene vožnji po hladnim temperaturama ispod 7 stupnjeva Celzijusa, zbog njihova sastava, pri visokim proljetnim i ljetnim temperaturama brzo se troše i zato ih je potrebno zamijeniti ljetnim gumama.

Prednosti ljetnih guma

- Bolje prijanjanje i stabilnost na visokim temperaturama asfalta
- Sigurno kočenje na mokroj podlozi što skraćuje zaustavni put
- Utječu na smanjenu potrošnju goriva čime možete i uštedjeti
- Stabilnost pri velikim brzinama za ugodnu vožnju
- Minimalna buka

Provjerite istrošenost i oštećenja guma

Osim sezonski, gume je potrebno mijenjati i onda kada se one istroše ili unište. Stare i potrošene gume predstavljaju rizik i opasnost na cestama kako za vas, tako i za one koji se nalaze u vašoj blizini. Gume je preporučljivo zamijeniti otprilike svakih šest godina ili nakon što pređu 65 000 km.

Istrošene gume možete sami provjeriti na nekoliko jednostavnih načina. Sve gume imaju oznake za istrošenost u obliku vertikalnih crta koje ćete naći između kanala na gaznoj površini. Ako je guma istrošena, tada su crte spojene s kanalom.

Pouzdani i odmah vidljivi znakovi oštećenja i dotrajalosti su otkinuti dijelovi guma, jake ogrebotine ili pak napuknuti vanjski dijelova guma. Ako automobil koristite za gradsku vožnju, pukotine provjeravajte češće jer do takvih problema dolazi uslijed učestalog penjanja na rizol i rupa na cestama.

Još jedan način za provjeru je i pomoću kovanice koju trebate postaviti u kanal na najdebljem mjestu guma. Ako kanal prekriva rub kovanice, sve je u redu s vašim gumama. Za provjeru koristite manje kovanice od 10, 20 ili 50 lipa.

Potrebno je barem svaka 2-3 tjedna provjeravati tlak u gumama, što možete učiniti na benzinskoj postaji. Provjerite koje su propisane vrijednosti za vaše gume i usporedite izmjereni tlak. Još jedan jednostavan način je motanje volana na mjestu. Ako su gume vašeg automobila oštećene, teže ćete okretati volan što je znak da trebate nove gume.

Mondo nudi veliku ponudu automobilskih guma

Iskoristite sve prednosti online kupovine, uštedite na vremenu i iz udobnosti naslonjača na Mondu naručite nove gume za svoj automobil. Izaberite automobilske gume već od 224,99 kn, uz mogućnost otplate do 12 rata bez kamata i naknada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja
Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'