Obavijesti

Show

Komentari 43

Pokazao zadnju sliku Michaela Jacksona na suđenju liječniku

Pokazao zadnju sliku Michaela Jacksona na suđenju liječniku
31

Suđenje Conradu Murrayu nakon 2 odgode počelo je u utorak. Tužitelj je pokazao sliku pjevača na bolničkim kolicima i pustio njegovu snimku gdje jedva govori

VIDEO

Suđenje liječniku Michaela Jacksona, Conradu Murrayu (58), odgađali su dva puta te je ono konačno počelo u utorak. Državni odvjetnik David Walgren šokirao je sve prisutne. Naime, u zgradi suda u Los Angelesu pokazao je sliku besvjesnog pjevača na bolničkim kolicima. S tom fotografijom, snimljenom 25. lipnja 2009. godine, usporedio je fotografiju snimljenu samo dan ranije na kojoj se vidi kako se Jackson priprema za turneju. 

- Što se dogodilo u tih 12 sati između probe i njegove smrti - pitao se tužitelj i tako aludirao na grešku Jacksonova liječnika. Tužitelj je govorio sat vremena, a liječnika je optuživao da je pjevača narkozom i lijekovima doveo do smrti.

- Michael Jackson je potpuno vjerovao svojem liječniku. To ga je stajalo života - ustvrdio je tužitelj koji je na sudu pustio i audio snimku na kojoj se čuje u kakvom je stanju Jackson bio prije smrti. 

Na snimci od 10. svibnja 2009. čuje se kako Jackson iskrivljenim glasom i pomalo nesuvislo govori: "Moramo biti fenomenalni. Želim da ljudi, kada budu odlazili s mog showa kažu da takvo nešto još u životu nisu vidjeli. Želim da kažu: On je najveći zabavljač na svijetu. Idemo, idemo. To je tako zanimljivo. Uzet ću novac, milijun djece, bolnica za djecu Michael Jackson".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tužitelji dalje žele dokazati i kako je Murray dugo oklijevao dok nije konačno pozvao hitnu.

Walgren je rekao i kako postoje svjedoci koji će svjedočiti da je Murray napravio fatalne greške i da se ogriješio o svoju obavezu da mora pomagati pacijentu. 

Jackson je, podsjetimo, umro 25. lipnja 2009. u 50. godini života u svojoj kući. O njemu je tada brinuo optuženi Murray. Obdukcija je pokazala kako je umro od 'akutnog trovanja' propofolom čije je djelovanje bilo pojačano sredstvima za smirenje. Propofol se inače koristi za narkozu. 

Obrana: Jackson je sam uzeo smrtonosnu mješavinu lijekova

Obrana pak tvrdi kako je Jackson sam, bez znanja liječnika Murrayja uzeo smrtonosnu mješavinu lijekova. Branitelj Ed Chernoff je u uvodnoj riječi rekao kako je Jackson imao problema sa spavanjem pa je sam uzeo sredstva za smirenje i  propofol i to kada Murray nije više bio u sobi. Dodao je i kako je Jackson zbog planirane turneje 'This Is It' bio pod jakim pritiskom. Zbog toga je tjednima tražio Murraya da mu daje propofol. Dok je bio pod nadzorom, kaže Chernoff, sve je bilo dobro. Liječnik je, tvrdi branitelj, na kraju htio smanjiti dozu, a onda je Jackson sam uzeo propofol i predozirao se.   

- Vjerujemo kako će dokazi pokazati da je pjevač htio i morao spavati deset sati, a liječnik mu nije htio dati propofol - objasnio je branitelj. 

Prvi svjedok je u utorak bio Jacksonov prijatelj i koreograf  Kenny Ortega. On je rekao kako se bojao za Michaelovo zdravlje i to je objasnio u pismu organizatorima turneje. 

- Jacko se nije dobro osjećao, nešto se događalo, a ja nisam mogao definirati što točno i to me jako brinulo. bio je pomalo hladan i djelovao je distancirano i nesuvislo - rekao je Ortega na sudu.

Nakon njega je svjedočio Paul Gongaware, šef firme AIG Live Concerts West koji je s Jacksonom radio na turama 'Dangerous' i 'History'. Rekao je da se tijekom turneje 'This Is It' planirao 31 koncert, ali je pjevač htio još deset koncerata.

Lou Ferrigno, trener pokojnog pjevača kaže da je Jacko redovito vježbao i veselio se turneji. Posljednji put su se sastali dva tjedna prije Jackove smrti. 

- Bio je pun energije i jedino što sam primjetio bio je stres. No to nije neobično s obzirom na to da se pripremao za najveću turneju u životu. Žalio se jedino da ne može spavati - rekao je Ferrigno za TMZ. 

Prijeti mu do četiri godine zatvora

Na suđenju su bili i Michaelovi roditelji Joe (82) i Katherine (81) kao i njegovi braća i sestre La Toya (55), Janet (45), Randy (48), Jermaine (56) i Tito. Pred sudom su se gurali novinari i fanovi Michaela Jacksona. Proces se nastavlja u srijedu u 8.45 po lokalnom vremenu. Suđenje bi trebalo trajati oko mjesec dana. Ako Conrada Murraya proglase krivim može dobiti do četiri godine zatvora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'