Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ante Kostelić poručio: Ivica bi se trebao zvati Mister Wengen!

Ante Kostelić poručio: Ivica bi se trebao zvati Mister Wengen!
1

Ivica Kostelić 'pokorio' je i šesti put stazu u Wengenu i izjednačio se s Girardellijem zbog toga njegov otac Ante smatra da s pravom zaslužuje titulu 'Kralja Wengena'

VIDEO

Ivica Kostelić još je jednom pokazao koliko mu leži staza u Wengenu. Utrka slaloma na njegovoj najdražoj stazi donijela mu je šestu pobjedu s kojom se izjednačio s rekordom Marca Girardellija.

- Biti povezan s velikim imenima koji su označili ovaj sport u povijesti za mene je velika čast. Divio sam im se kada sam kao dijete gledao utrke iz Wengena na televiziji. Svi slalomi imaju nešto, ali Wengen ima baš sve - sretan je što se i sam upisuje u povijest ovog sporta Ivica.

Ivica Kostelić je danas osim izjednačenja s rekordom Giradellija upisao i novi vlastiti rekord. Jedini je četiri puta pobijedio u utrci slaloma u Wengenu no priznaje kako to nije bio ni najmanje lak posao. Iako je posebno vezan za ovu stazu Ivica ne skriva koliko je ona zahtjevna.

- Drugi lauf kao da je imao jedan crescendo. Čuvao sam snagu jer je strmina vrlo teška kada je razrovana, a donji dio je trebalo nagaziti - komentirao je drugu vožnju koja mu je i donijela pobjedu Ivica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podršku u Wengenu Ivici Kosteliću pružili su brojni navijači koji na švicarsku stazu pristignu uvijek u velikom broju.

- Hrvatski navijači su uvijek tu u Wengenu. Već su poznati, uvijek bučni i temperamentni. Otkad startam u Wengenu oni su uvijek i ovdje i lijepo je imati njihovu podršku - zahvalan je svojim navijačima profesor.

Mister Wengen!

Zadovoljstvo nakon sjajne druge vožnje nije skrivao ni Ante Kostelić. Legendarni Gips jučer je tražio Ivicu da propusti spust kako bi bio odmoran za današnji slalom no najbolji skijaš u Wengenu pokazao je da mu u slalomu nema ravna, a da mu odmor u trenutnoj formi nije potreban.

- Tokom sezone dolazimo polako u formu i to se vidjelo. Ova je staza zahtjevna i to se vidjelo jer je ostalo njih 40. Tu se ne može skijati na sreću, prema ovoj stazi treba imati odgovornost - rekao je nakon utrke Ante Kostelić  i dodao:

- Upravo zbog toga bi Ivicu trebalo zvati Mister Wengen!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi