Obavijesti

Sport

Komentari 77

Kristoffersen slavio u Leviju, Ivica Kostelić tek na 40. mjestu

Kristoffersen slavio u Leviju, Ivica Kostelić tek na 40. mjestu
1

Nakon prve vožnje prvog slaloma sezone u Leviju Ivica Kostelić nalazi se na 40. mjestu s 2,31 sekunde zaostatka za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom

VIDEO

Ivica Kostelić nije briljirao u prvoj slalomskoj utrci u novoj sezoni, ujedno i prvoj otkako je postao tata. U maglovitim uvjetima utrke u Leviju "profesor" je sa startnim brojem 12 djelovao sporo i neuvjerljivo, slično kao i u cijeloj prošloj sezoni, te nije izborio drugu vožnju.

Zaostatak najboljeg hrvatskog skijaša rastao je od 27 stotinki u gornjem dijelu do čak 2,31 sekunde u cilju. Kako se situacija nakon njegove vožnje rasplitala, isprva se činilo da će Ivica biti siguran u drugoj vožnji, no dobra vremena skijaša s visokim startnim brojevima potisnula su Kostelića iza prvih 30. Završio je na 40. mjestu.

- Teško mi je. Ne sjećam se kad se zadnji put nisam plasirao u drugu vožnju, ali nema predaje. Idemo dalje - kratko je prokomentirao nastup Ivica.

Od 2008. u Leviju Ivica nikad nije bio ispod osme pozicije. Dvaput je bio i na postolju; 2009. bio je drugi, godinu dana poslije treći. Prošle godine završio je četvrti, a postolje mu je izmaknulo za 29 stotinki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako se moglo i očekivati, u prvoj vožnji stazom je protutnjao najbolji svjetski skijaš Marcel Hirscher i pretekao dotadašnjeg vodećeg, Norvežanina Henrika Kristoffersena, za šest stotinki ostvarivši vrijeme od 56,02 sekunde. No Norvežanin je uzvratio u drugoj i došao do druge pobjede u Svjetskom kupu.

Fantastičan je posao sa startnim brojem 21 napravio Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag ostvarivši četvrto vrijeme sa 1,32 sekunde zaostatka, a blizu su bili i Talijan Patrick Thaler (+1,48) te Nijemac Fritz Dopfer (+1,52).

Iz startne kućice u prvoj vožnji spustila su se još dvojica Hrvata. Filip Zubčić sa startnim brojem 53 zauzeo je 42. poziciju (+2,40), a Dalibor Šamšal koji je prešao pod mađarsku zastavu nakon otkazivanja suradnje s Hrvatskim skijaškim savezom bio je pola sekunde sporiji, dovoljno za 56. mjesto (+2,91).

Kronologija 1. vožnje:

  • Filip Zubčić bio je tek devet stotinki sporiji od Ivice, što dovoljno govori o izdanju najboljeg hrvatskog skijaša. Mladi reprezentativac zauzeo je 42. poziciju na kraju, a Dalibor Šamšal u debiju pod mađarskom zastavom 56.
  • Nastavio se pad Kostelića i nakon nastupa skijaša sa startnim brojem većim od 30 te ipak neće nastupiti u drugoj vožnji od 13 sati.
  • Još šestorica skijaša s višim startnim brojevima ostvarila su dobra vremena pa je Kostelić nakon prvih 30 vožnji pao na 23. mjesto.
  • Stvari se zasad razvijaju dobro po Ivicu glede mogućeg plasmana u drugu vožnju. Nekoliko skijaša plasiralo se iza njega, a sjajan su posao napravili Rus Aleksandar Horošilov te Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag koji su zauzeli šesto odnosno treće mjesto.
  • Ivica Kostelić nije ostvario svoju najbolju vožnju u Leviju. Iako nije napravio niti jednu ozbiljniju grešku, "profesor" je bio dosta spor te je u cilj ušao s desetim vremenom s 2,31 sekundom zaostatka. Vjerojatno će izboriti drugu vožnju, ali zaostatak je velik.
  • Marcel Hirscher očekivano je postavio novo najbolje vrijeme. Srušio je Kristoffersena za šest stotinki, Nijemac Fritz Dopfer zakasnio je 42 stotinke, Talijan Patrick Thaler 33, a Austrijanac Mario Matt pao je nakon prvog prolaznog vremena. Stefano Gross uvjerljivo je najsporiji, kasni gotovo dvije sekunde, slično kao i Reinfried Herbst. Markus Larsson izletio je na jednom dijelu staze i neće vidjeti drugu vožnju iako je završio utrku. André Mhyrer kasni solidnih 55 stotinki.
  • Slalom se praktično vozi po noćnim uvjetima uz temperaturu od -7°C. U gornjem dijelu staze velika je magla. Utrku je otvorio Norvežanin Henrik Kristoffersen s vremenom 56,08. Nijemac Felix Neureuther zakasnio je 69 stotinki, Šveđanin Mattias Hargin 70.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'