Obavijesti

Sport

Komentari 183

Novi uspjeh: Ivica Kostelić je srebrni u superkombinaciji!

Novi uspjeh: Ivica Kostelić je srebrni u superkombinaciji!
15

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je treću medalju na svjetskim prvenstvima. U Schladmingu je u superkombinaciji osvojio srebro, a novi svjetski prvak je Ligety

VIDEO

Novo svjetsko prvenstvo, nova medalja. Ivica Kostelić u bogatu kolekciju medalja i trofeja u ponedjeljak navečer dodao je i svjetsko srebro iz Schladminga! Nakon slalomskog zlata iz St. Moritza i super-G bronce iz Garmischa, Profesor je upotpunio kolekciju drugom najsjajnijom medaljom u superkombinaciji.

Kralj ove discipline na stazi koja mu nije donijela previše radosti u karijeri ipak je imao razloga za slavlje u sezoni načetoj ozljedama. Iako nije uspio doći do željenog zlata u svojoj disciplini u kojoj je na SP-u nastupio tek jednom (2007. bio 12.) Kostelić je tešku sezonu okrunio drugim mjestom, jer je novi svjetski prvak Ted Ligety bio nedodirljiv s 1.15 sekundi prednosti. Sjajni Amerikanac tako je došao već do drugog zlata u Schladmingu jer je prije nekoliko dana bio najbrži u super G-u.

Ivica je već nakon vožnje spusta gotovo osigurao medalju završivši s vrlo dobrim 10. mjestom (1.37 sekunda zaostatka) iza Baumanna, a na noćnoj utrci na kultnoj stazi odskijao je vrlo dobru, ali opreznu slalomsku vožnju, koja je bila dovoljna za srebro.

Ovim uspjehom se broj medalja popeo na šest, dodavši uspjesima sa SP-a tri srebra s Olimpijskih Igara. Iako je superkombinacija bila njegova glavna disciplina za osvajanje medalje, Kostelića u nedjelju čeka i slalomska utrka, u kojoj bi mogao pomrsiti račune glavnim konkurentima.

Iza sjajnog Ligetyja te Kostelića na trećoj stepenici postolja završio je Austrijanac Romed Baumann s 1.17 sekundom zaostatka te bar malo razveselivši zahtjevnu domaću publiku.

SP u alpskom skijanju, super-kombinacija (m), rezultati:

1. Ted Ligety (SAD) 2:56.96

2. Ivica Kostelić (Hrv) +1.15

3. Romed Baumann (Aut) +1.17

4. Andreas Romar (Fin) +1.34

5. Sandro Viletta (Švi) +1.42

LIVE slaloma

>> Vodeći iz spusta Baumann nije uspio sačuvati prednost te je završio kao treći. Kostelić je uzeo srebrnu medalju u superkombinaciji na svjetskom prvenstvu u Schladmingu!

>> Innerhofer je izletio sa staze, ali i Aksel Lund Svindal!

>> Ivica je i dalje drugi. Dominik Paris završio je osmi

>> Ivici Kosteliću nije suđeno zlato u superkombinaciji. Sjajnom vožnjom Ted Ligety je preuzeo prednost pred Kostelićem s 1.15 sekundi prednosti. Ivica trenutno ima srebro

>> Kostelićev konkurent Carlo Janka nije mu mogao parirati te je u cilj ušao kao šesti

>> Krenuo je Ivica Kostelić! Na prvom prolazu imao je 18 stotinki prednosti, pa na drugom 23 stotinke, na trećem se malo istopila prednost na 15 stotinki. U cilj je ušao kao prvi! Pred Romarom imao je 19 stotinki prednosti! Imao je četvrto vrijeme u slalomu

>> Novi vodeći je Finac Andreas Romer s 0.08 sekundi prednosti pred Vilettom. Sa staze je izletio iskusni Benjamin Raich, a do izletanja je imao najbolje prolazno vrijeme

>> Još jedan Švicarac uspio je ući među prvih tri. Silvan Zurbriggen je treći s četiri stotinke zaostatka

>> Švicarac Sandro Viletta je preuzeo vodstvo. Sačuvao je prednost iz vožnje spusta te potisnuo Pinturaulta na drugu poziciju

>> Ondrej Bank iz Češke zauzeo je drugo mjesto iza Pinturaulta s +1.28 sekundom

>> Jedan od najboljih slalomaša Pinturault očekivano je bio uvjerljiv s 2.83 sekunde prednosti ispred Zampe, ali mu ostaje žal zbog slabe spustaške vožnje

>> Novi vodeći je Slovak Zampa, koji je bio brži od Vrablika 2.31 sekunde

>> Počela je utrka slaloma, a otvorio ju je Laikert iz Bosne i Hercegovine, no s gotovo tri sekunde pretekao ga je Čeh Vrablik

Iz Schladminga nakon prvog dijela superkombinacije Svjetskog prvenstva dolaze sjajne vijesti, Ivica Kostelić fantastično je odvozio spust i medalja je nadomak vrata! Ako ne padne, bit će na postolju, a ako odvozi kako zna onda bi napokon mogao postati svjetski prvak.

Ivica je odlično vozio gornji i donji dio staze, na prvom prolazu imao je isto vrijeme kao i vodeći Baumann, a u donjem dijelu smanjio je zaostatak na 1,37 sekundi, dovoljno za 10. mjesto! 

Najveća konkurencija ostali su iskusni, drugoplasirani Svindal, te Ligety koji je šesti. Favorit Pinturault grubo je pogriješio, skoro izletio sa staze i ima ogroman zaostatak. 

Slalomska vožnja počinje u 18.15 sati.

LIVE spusta

>>Ukupno će nastupiti 53 skijaša, a zasad se niz stazu spustilo njih 30 i teško da će biti većih promjena u vrhu, Baumann vodi, Kostelić je na 10. mjestu, u međuvremenu ga je pretekao Marsaglia. Kasnije nastupa još jedan hrvatski skijaš, Max Ullrich

>>Ligety je također odlično vozio, na 6. mjestu je sa samo 0.72 zaostatka za Baumannom

>>Kreće Ivica Kostelić! Na prvom prolazu ima isto vrijeme kao vodeći Baumann, fantastično ide, na trećem zaostaje 0.40, na četvrtom prolazu je 0.81, na pretposljednjem sekunda i pol zaostatka. Ulazi u cilj sa samo 1.37, svaka mu čast, vrhunska vožnja, već sada se može reći da će imati medalju, ako ne izleti u slalomu! Na 8. je mjestu zasad!

>>Pinturault je grubo pogriješio u gornjem dijelu, skoro je izletio, ogroman zaostatak, čak 3.35!

>>Svindal je drugi s 0.14 zaostatka za vodećim Baumannom

>>Krenuli su najbolji, uskoro će na stazu Svindal, Pinturault i Ivica Kostelić

>>Mermillod Blondin je među pet favorita superkombinacije, a nakon spusta je u zaostatku 2.30

>>Odskijalo je prvih 15 skijaša, vodi Theaux, a Raich je u međuvremenu pao na 4. mjesto

>>Na startu je Benjamin Raich, jedan od favorita superkombinacije. Preuzeo je vodstvo za tri stotinke ispred Romara s vremenom 2:02.90

>>Za proći stazu bit će potrebno malo više od dvije minute

>>Roger Brice sa startnim brojem 2 prvi je skijaš koji je odustao

>>Prvi se niz stazu spustio Čeh Vrablik. Ivica Kostelić kreće 22.

>>Počela je superkombinacija u Schladmingu, vozi se spust, a u 18.15 sati slalom

Najava utrke

Zadovoljan sam vožnjom, bio je to dobar trening za kombinaciju, rekao je Ivica Kostelić u subotu nakon spustaške utrke na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu.

Osvojio je 20. mjesto, a najvažnije od svega je da koljeno ne radi nove velike probleme. Jer danas se skija superkombinacija u kojoj Ivica ima najveće šanse za treću svjetsku medalju u karijeri. Od 12 sati na rasporedu je spust, a u 18.15 skija se noćna utrka slaloma. Kostelić u spustu ima startni broj 22.

Među najvećim konkurentima Ivici su novi svjetski prvak u spustu Aksel Lund Svindal, čovjek koji je u odličnoj formi Pinturault te svestrani Ted Ligety. Legenda Svindal je dobar u Schladmingu, a da mu kombinacije na svjetskim prvenstvima leže govori i podatak da je upravo u toj disciplini na zadnja dva natjecanja bio svjetski prvak.

Još bez kombinacijske medalje na SP-ima

- Očekuje se da će slalomska staza biti zaleđena pa će puno toga ovisiti upravo o postavljanju slaloma. Vidjet ćemo koliko će to ići na ruku spustašima - najavio je Ivica.

Iako je posljednjih godina najbolji kombinatorac u vrhunskom skijanju, Kostelić na SP-ima nema uspjeha u toj disciplini. Na posljednjem SP-u prije dvije godine kombinaciju nije ni skijao, kao ni 2009. godine u Val d'Isereu. Dosad je nastupio samo jednom, 2007. i osvojio tek 12. mjesto. 

Ivica ruši još jedan rekord

Sa SP-a Ivica ima dvije medalje, jednu iznenađujuću broncu u superveleslalomu 2011. te zlato u slalomu. U prilog mu ne ide ni tradicija u Schladmingu. Od 12 nastupa na noćnim slalomima samo je dva puta bio na postolju, oba puta treći. I još nešto, osvoji li danas zlato Ivica će postati najstariji svjetski prvak u kombinaciji. Ovo je ionako sezona u kojoj naš najbolji skijaš u povijesti ruši rekorde pa s pravom očekujemo da večeras padne još jedan...

Superkombinacija, SP, Schladming

  • spust: 12.00, slalom: 18.15
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu