Obavijesti

Sport

Komentari 159

Čudesni Ivica šesti put slavio u Wengenu, stigao je Girardellija

Čudesni Ivica šesti put slavio u Wengenu, stigao je Girardellija
15

Ivica Kostelić pobijedio je u slalomu na svojoj najdražoj stazi u Wengenu. Ivici je to šesta pobjeda u Wengenu i čak deseto jubilarno postolje na ovoj legendarnoj stazi

VIDEO

Nakon fantastične slalomske utrke i pobjede u superkombinaciji u petak te lošeg spusta u kojem je Ivica Kostelić u subotu ostao bez bodova, u nedjelju je na redu bio slalom. A upravo je taj slalom u Wengenu najdraža Kostelićeva utrka .

Dokazao je Ivica to još jednom i nakon vrlo dobre prve i fantastične druge vožnje osvojio svoj šesti naslov u Wengenu. Četvrti je to put da je Ivica pobijedio u wengenskom slalomu, a još je dvaput slavio u superkombinaciji. Hrvatski genijalac je deset puta stajao na postolju na ovom legendarnom brdu na kojem se već 82 godine voze skijaške utrke.

Ovom pobjedom Ivica se izjednačio s legendarnim Marcom Girardellijem koji također ima šest pobjeda na ovoj stazi. Profesor je spomenutim pobjedama dodao još četiri postolja.

- Ovo je legendarno brdo, od malih nogu sanjam da ovdje skijam - rekao je presretni Ivica nakon velike utrke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iza sebe je ostavio Andrea Myhrera za 85 stotinki te Fritza Dopfera za 88 stotinki. NJegov prvi pratitelj Marcel Hirscher diskvalificiran je u prvoj vožnji nakon što je 'haklao' vrata. Ivica je u prvom dijelu druge vožnje bio suzdržan, no čim su mu se pred kraj staze ukazale horde hrvatskih navijača dodao je gas i u cilj uletio prvi. Nedostižno za ostale.

- Hrvatski navijači uvijek dođu u velikom broju u Wengen, drago mi je da su i danas ovdje i da sam ih razveselio - rekao je Ivica i požurio na postolje ponosno odslušati hrvatsku himnu. Po šesti put u legendarnom Wengenu.

Ispisao povijest: Deset postolja, šest pobjeda u Wengenu

Dosad je Ivica bio 10 puta na postolju u Wengenu, šest je puta pobijedio, od čega četiri puta u slalomu. Nanizao je pobjede u najdražoj disciplini 2002., 2010, 2011. i ove 2012. godine. U superkombinaciji pobijedio je prošle i ove sezone. U slalomu je osvojio i jedno drugo te tri treća mjesta. Po broju pobjeda u Wengenu izjednačio se sa legendarnim Marcom Girardellijem koji također ima šest pobjeda.

No nitko nikada nije pobijedio četiri puta u slalomskoj utrci u Wengenu, osim Ivice, naravno. To može samo jedan čovjek, Ivica Kostelić. Ivici je to 22. pobjeda u karijeri, od čega ih je 14 ostvario u slalomu.

Povećao prednost u slalomu, smanjio zaostatak u ukupnom

U poretku slalomaša Kostelić nakon ove utrke ima 125 bodova prednosti ispred Austrijanca Marcela Hirschera. U ukupnom poretku Ivica je pak smanjio zaostatak za Marcelom Hirscherom na malih 30 bodova. Iza Ivice je Beat Feuz, a slijede Ligety, Svindal...

Poredak slalomaša

  1. Kostelić 485
  2. Hirscher 360
  3. Myhrer 295
  4. Deville 270
  5. Neureuther 261

Ukupni poredak

  1. Hirscher 725
  2. Kostelić 695
  3. Feuz 545
  4. Ligety 493
  5. Svindal 490

Poredak slalomaša u Wengenu

  1. Kostelić 1:45.67
  2. Myhrer +0.85
  3. Dopfer +0.88
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu