Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ivica: Ovo je veliko olakšanje; Natko: Očekivao sam 6. mjesto

Ivica: Ovo je veliko olakšanje; Natko: Očekivao sam 6. mjesto
3

Nakon 60. postolja u karijeri u Svjetskom kupu i 13. u Wengenu Ivica Kostelić rekao je kako je na Lauberhornu uvijek bio dodatno motiviran, a Natka veseli dosta bodova

VIDEO

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon gotovo dvije godine ponovno je na pobjedničkom postolju u jednoj utrci Svjetskog kupa. Superkombinacija u Wengenu bila je sretna 13. utrka u kojoj je "Profesor" na tom švicarskom skijalištu došao do jednog od prva tri mjesta. Bio je treći s 1,38 sekundi zaostatka za pobjednikom Carlom Jankom.

- Jako sam sretan, za mene je ovo kao pobjeda. Imao sam i malo sreće, ali ja mislim da sam to zaslužio jer znate kako to ide, kažu "Kolo sreće se okreće". Nekad čovjek izgubi za nekoliko stotinki, nekad dobije. Ja sam danas bio na dobroj strani sata i jako mi je drago zbog toga. Osim toga, ovo je veliko olakšanje za mene s obzirom na to kako su stvari išle prošle i ove sezone. Za mene je to veliko zadovoljstvo - kazao je Ivica nakon utrke.

Reuters/PIXSELL

Ivica je nakon prve vožnje spusta bio 15., a u cilj je ušao sa sedam stotinki zaostatka za dotadašnjim vodećim Victorom Muffatom-Jeandetom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U prvom trenu kad sam ušao, rekao sam "Joj, pa kako sedam stotinki!", ali poslije toga sam vidio svoja međuvremena koja nisu baš bila tako dobra, tako da sam nadoknadio zaostatak u donjem dijelu staze i mogu biti zadovoljan s tim. Na kraju su i stotinke igrale za mene, prema tome spust je bio, naravno, odlučujuć, bez dobrog nastupa ne bi se ništa moglo napraviti. Znao sam da je potrebno doći u prvih 30 u spustu i onda vidjeti kako će se stvari razvijati u slalomu jer je ovaj slalom jedan od najtežih na svijetu i to je spustašima dosta teško voziti.

Ivici je ovo bilo 60. postolje u bogatoj karijeri u Svjetskom kupu, a prilika za novo već je idući tjedan u novoj superkombinaciji u Kitzbühelu. No prije toga u subotu slijedi slalom.

- Otkako sam bio dijete, bio sam očaran poviješću i jasno je da su Wengen i Kitzbühel dva mjesta koja puno znače za povijest skijanja i u kojima sam uvijek motiviran malo više nego na nekim drugim skijalištima. Međutim, treba ići korak po korak. Sutra je slalom ovdje, a tek onda Kitzbühel - istaknuo je Ivica.

Natko: "Pokazao sam da sam i dalje u vrhu kombinacije"

- Jako sam zadovoljan šestim mjestom. Naravno, uvijek može bolje, danas sam možda izgubio postolje u donjem dijelu spusta i na prvih nekoliko vrata slaloma. Ali to je sport i takva disciplina, mislim da sam danas pokazao da sam i dalje tu u vrhu kombinacije i to je odličan zalog za sljedeće utrke i Svjetsko prvenstvo - komentar je drugog Hrvata u vrhu poretka, Natka Zrnčića-Dima, koji je završio na šestom mjestu s 1,69 sekundi iza Janke.

- Sitni su detalji odlučivali, ja sam pet stotinki za Ligetyjem, Ivica je pet stotinki ispred Mayera, znači sve su to sitnice i siguran sam da u budućnosti na ovoj stazi imam velike šanse za nova postolja, možda i pobjedu. Morat ću popraviti malo ovaj spust koji mi nije baš legao u donjem dijelu, u slalomu sam standardno dobar. Bit će dobro - dodao je prošlogodišnji trećeplasirani iz superkombinacije u Wengenu.

Reuters/PIXSELL

Baš kao i Ivica, i Natko se nada visokom plasmanu idući tjedan u Kitzbühelu.

- Bio sam cijelu sezonu u solidnoj formi, ali stalno su tu bila neka mjesta iza 30. Sada je došla moja disciplina i naravno da je šesto mjesto očekivano i dobro. Što se tiče kitzbühelske kombinacije, nažalost nije ovakva kao u Wengenu, vozi se superveleslalom, kombinatorci koji nisu tamo u 30 startat će s visokim brojevima i to je malo loša situacija, ali borit ću se i nadam se opet dobrom rezultatu, možda u deset - završio je Zrnčić-Dim.

U ukupnom poretku Ivica je dosadašnjih 32 dodao novih 60 bodova i 41. je skijaš svijeta, a Natko je s 41 bodom na 76. mjestu. Između njih smjestio se Filip Zubčić (63. sa 61 bodom).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi