Obavijesti

Sport

Komentari 43

Ted Ligety s lakoćom do zlata u veleslalomu, Kostelić tek 25.

Ted Ligety s lakoćom do zlata u veleslalomu, Kostelić tek 25.
1

Američki skijaš Ted Ligety slavio je u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu. Čudesni Ligety "poderao" je konkurenciju. Hirscher je bio 2., Moelgg 3., a naš Ivica tek 25.

VIDEO

Osvojio sam medalju na SP-u, ostvario sam svoj cilj. Sad ću probati skijati još brže u veleslalomu i slalomu, rekao je Ivica Kostelić uoči prve utrke veleslaloma.

No danas nije bio profesorov dan. Prošao je kroz cilj nakon prve vožnje i primio se za glavu. Znao je dobro da je odvozio katastrofalno. Gotovo pet sekundi zaostatka za vodećim Amerikancem Tedom Ligetyjem. Ivica je na kraju bio 25., no ugodno je iznenadio Filip Zubčić koji je završio na 28. mjestu.

- Ne mogu reći da se nisam sav angažirao, barem u glavi, ali jednostavno nije ispalo dobro - rekao je Kostelić.

Sjajni Amerikanac Ted Ligety postao je tek peti skijaš u povijesti s tri zlata na jednom natjecanju. Ligety je slavio ispred Marcela Hirschera i Manfreda Moelgga. Na Hirscheru je bio veliki pritisak. Austrijski mediji i navijači tražili su zlato, a Hirscher im je uoči utrke poručio:

- Evo vam skije pa vi skijajte, ako mislite da je tako lako do zlata.

No Hirscher nije mogao protiv sjajnog Ligetyja...

Veleslalom, konačni rezultati:

  • 1. Ligety 1:15,78
  • 2. Hirscher +0,81
  • 3. Moelgg +1,75
  • 4. Svindal +1,79
  • 5. Pinturault +1,94
  • ...
  • 25. Kostelić +5,80
  • 28. Zubčić +7,50

Veleslalom, druga vožnja, LIVE:

<<< Ted Ligety osvojio je zlatnu medalju! Čudesni Amerikanac održao je predavanje u veleslalomu. Srebrni je Austrijanac Marchel Hirscher, a Talijan Manfred Moelgg brončani. Ivica Kostelić završio je na 25. mjestu, a Filip Zubčić na 28.

<<< Sad slijedi najboljih 15 iz prve vožnje. Trenutno je vodeći Šveđanin Andre Myhrer ispred Švicarca Gina Caviezela. Treći je Amerikanac Tim Jitloff. Ivica Kostelić je 10., Filip Zubčić 13.

<<< Ivica Kostelić je na startu. Nije ovo njegov dan. Druga vožnja bila je vrlo slična prvoj. Bez agresivnosti, bez brzine i preciznosti. Ivica je odvozio četvrto vrijeme druge vožnje. Ali neće pamtiti ovaj plasman po dobrome. 

<<< Filip Zubčić je vrlo dobro odradio ovu utrku. Ušao je u drugu vožnju, završio je obje vožnje i može biti zadovoljan ovim iskustvom u Schladmingu. Ivica starta 7.

<<< 13:25 Očekujemo početak druge veleslalomske vožnje na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu. U drugoj vožnji imamo dvojicu hrvatskih skijaša, Ivicu Kostelića koji je prvu vožnju završio na 24. mjestu, odnosno Filipa Zubčića koji je bio 30.

Veleslalom, 1. vožnja, rezultati:

  • 1. Ligety 1:13,14
  • 2. Svindal +1,30
  • 3. Hirscher +1,31
  • 4. Moelgg +1,44
  • 5. Dopfer +1,58
  • ...
  • 24. Kostelić +4,47

Veleslalom, prva vožnja, LIVE:

<<< Nakon 15 skijaša i dalje je vodeći Amerikanac Ted Ligety kojem nitko ne može ni blizu. Drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal, a treći je Marcel Hirscher. Ivica Kostelić loše je odvozio. Hrvatski skijaš kasni čak 4,47 sekundi iza Ligetyja. Teško da će u drugu vožnju...

<<< Ivica Kostelić je na startu! Da vidimo što može Ivica. Može li odgovoriti na savršenu vožnju američkog skijaša Teda Ligetyja? Na prvom prolazu Kostelić već kasni 1,26 sekundi. Na drugom prolazu već 2,64 sekunde. Na kraju veliki zaostatak i zadnje mjesto s ogromnim zaostatkom 4,47 sekunde. Teško da će Ivica ući u drugu vožnju...

<<< Nakon petorice skijaša u veleslalomu vodeći je Amerikanac Ted Ligety, ujedno i favorit današnje utrke. Veleslalom je Ligetyjeva omiljena disciplina i bit će ga teško srušiti. 

<<< Svindal je odradio prvu vožnju s vremenom 1:14,44. Pinturault je bio sporiji od njega 0,65 sekundi.

<<< 10:00 Počela je prva vožnja veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu. Prvi je startao Aksel Lund Svindal. Ivica Kostelić kreće sa startnim brojem 9. Na svjetskim prvenstvima nikad nije osvojio medalju u veleslalomu. Baš kao ni njegova sestra Janica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica