Obavijesti

News

Komentari 183

Australku (13) oteli u Egiptu i prisilno udali za rođaka u Siriji

Australku (13) oteli u Egiptu i prisilno udali za rođaka u Siriji
4

Kada je imala 13 godina, Raniju Farrah su njezin otac i brat oteli u Egiptu gdje je bila na putovanju. Odveli su je u Damask i prisilili da se uda za rođaka. Pobjegla je

VIDEO

Australka Rania Farrah imala je samo 13 godina kada ju je otela očeva obitelj te ju mučila i prisilila na brak sa starijim rođakom iz Sirije. Agonija je trajala pet godina , a sve je počelo kada je trebala krenuti na putovanje u Egipat gdje je silno željela vidjeti piramide.

Rania je za Channel Nine ispričala kako je planirala počiniti samoubojstvo ako ne uspije pobjeći za 18. rođendan.

Udali je za rođaka kojeg nikad nije vidjela

Kći Sirijca i Australke bila je prisilno udana za rođaka kojeg nikada prije nije vidjela. Oteta je u Egiptu te odvedena u Damask gdje je pretučena. Njezina majka, koja je oca napustila prije 20 godina zbog nasilnog ponašanja, znala je za njezinu otmicu, ali ju je u telefonskim razgovorima uvjeravala da si ne može priuštiti da ju dovede u Australiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Po dolasku u Damask, Raniju su podvrgnuli testiranju djevičanstva jer je njezin otac smatrao da je bila pod lošim utjecajem jer je u sedmom razredu počela pušiti cigarete i razgovarati s dječacima. Iako su testovi pokazali da je djevica, brat i otac su je pretukli.

Dok je bila zatočena, živjela je po pravilima obitelji u Siriji, ali je cijelo vrijeme planirala bijeg u Australiju. Išla je čak i u islamsku školu gdje je učila arapski jezik.

- Radila sam sve što su tražili, molila sam i postila tijekom Ramazana - rekla je.

Rania se udala za rođaka koji je imao 30-ak godina. Nikada nije s njime razgovarala, niti ga pogledala u oči. Imali su i zaručničku zabavu.

U bijegu joj pomogao susjed i veleposlanstvo

Ipak, uz pomoć susjeda, koji bio star kao i ona, uspjela je kontaktirati australsko veleposlanstvo . Budući da je napunila 18 godina, bila je punoljetna i mogli su joj pružiti zakonitu pomoć. Rekli su joj da dođe u hotel Four Seasons te da će je tamo čekati jedna žena. Te se večeri iskrala iz kuće nakon molitve i taksijem otišla do hotela.

Našla se sa ženom te je u pratnji dva tjelohranitelja došla do jordanske granice gdje su je ispitali i pustili da se vrati u Australiju. Kazala je kako s obitelji nikada nije razgovarala o vremenu provedenom u Siriji. Još živi u strahu da će je otac pronaći, te je tražila zabranu pristupa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21