Obavijesti

News

Komentari 57

'J....te, mrtvi smo!' vikao pilot u zadnjim minutama leta 447

'J....te, mrtvi smo!' vikao pilot u zadnjim minutama leta 447
1

Zrakoplov Air Francea, koji se 2009. srušio u Atlantik, vjerojatno je pao jer je počeo gubiti uzgon, a najmlađi pilot (32) se nije snašao dok su ostala dvojica spavala

VIDEO

Dvojica od trojice pilota zrakoplova Air Francea spavala su na kobnom letu 447 koji je prije pet godina, na letu iz Ria u Pariz, pao u Atlantski ocean. Nekoliko minuta prije strašne nesreće, u kojoj je poginulo svih 228 putnika i članova posade, jedan od pilota uzviknuo je ''J..te, mrtvi smo!''. 

Novi detalji stravičnog pada zrakoplova Airbus 330 objavljeni su u listopadskom izdanju Vanity Faira. 

Dijelovi snimke iz crne kutije na kojima su zabilježeni razgovori između pilota i dvojice kopilota otkrili su kako su dvojica spavala nekoliko minuta prije tragedije. Zrakoplovom su upravljali David Robert (37), Pierre-Cedric Bonin (32) i kapetan Marc Dubois (58). 

Istražitelj Alain Bouillard kazao je kako bi kapetan, da je ostao za kontrolama tijekom prolaska zrakoplova kroz tropsku zonu, odgodio svoje drijemanje za 15-ak minuta te bi stvari možda završile drugačije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne vjerujem da je kapetan išao odspavati zbog umora, već je to više uobičajeno ponašanje, dio pilotske kulture Air Francea. I to nije protiv pravila, ali je iznenađujuće jer ne idete na odmor dok je stvar u tijeku - rekao je.

Dubois je prije sna izjavio kako nije dovoljno spavao večer prije jer se u Riju zabavljao sa svojom djevojkom, opernom pjevačicom, koja je također bila na kobnom letu. S njime je, može čuti iz snimaka, odspavao i kopilot Robert, dok je najmlađi član posade, Bonin kontrolirao let. 

Minutu i 38 sekundi nakon što se pojavio kvar u kokpitu se pojavio i kapetan Dubois. U 4. satu i 15. minuti leta avion se srušio u Atlantik. 

Tijela stradalih na morskom dnu pronađena su tek nakon dvije godine potrage. Tada je pronađena i crna kutija. Iz kompanije su uvjeravali kako njihovi piloti nisu nesposobni, no od tada su pojačali pripreme pilota za slučaj da im zrakoplov počne gubiti uzgon, kao što je bilo u ovom slučaju. 

Istraga još traje, a Air France i Airbus se terete za ubojstvo, piše Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti