Obavijesti

News

Komentari 95

Majka izgladnjivala kćer (17): Djevojka spala na 10 kilograma

Majka izgladnjivala kćer (17): Djevojka spala na 10 kilograma
5

Rosetta Harris (50) izjasnila se krivom za ugrožavanje života djeteta. Harris, koja ranije nije imala kriminalni dosje, osuđena je na tek 18 mjeseci uvjetne kazne

VIDEO

Djevojka (17) oboljela od cerebralne paralize težila je tek nešto više od deset kilograma i nije mogla hodati ni pričati kada je odvedena iz obiteljske kuće jer ju je majka izgladnjivala.

Darlene Armstrong visoka oko jedan metar u ožujku je hitno prevezena u bolnicu u Chicagu. Istraga Chicago Tribunea je otkrila da je djevojka mogla biti spašena četiri mjeseca ranije da Odjel za djecu i obitelj reagirao na vrijeme. 

Njezina majka Rosetta Harris (50) izjasnila se krivom za ugrožavanje života djeteta. Harris, koja ranije nije imala kriminalni dosje, osuđena je na 18 mjeseci uvjetne kazne uz obavezan odlazak na tečajeve roditeljstva. Priznala je da se ne sjeća kada je djevojku posljednji put izvela van ili odvela liječniku, ali tvrdi da je dobar roditelj svojoj djeci. 

Doktori iz dječje bolnice objasnili su da je djevojka izgladnjivana duže vrijeme. U bolnicu je dovezena s težinom koja je karakteristična za djecu staru dvije ili tri godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još u studenom prošle godine nadležna služba zaprimila je anonimni poziv kojim su obaviješteni da Darlene ne hrane, kao i da liječnika nije posjetila godinama. Prema pravilima agencije, istražitelj na hitan poziv mora odgovoriti u roku od 24 sata, a ako ne vidi dijete mora se vraćati svaki dan dok ga ne vidi. 

Istraga je pokazala da je istražitelj u djevojčin dom odlazio tri puta, ali ju nije vidio. Tek tijekom četvrtog posjeta, tek u ožujku, socijalni radnik pronašao je djevojku. Iako je majka rekla da nije doma, radnik je čuo da u kući netko cvili. Nakon što je Harris na kraju pokazala kćer odmah je pozvana hitna pomoć.

Djevojka se još uvijek oporavlja u bolnici La Rabida, a navodno je dobila na kilaži i stanje joj se popravlja. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a