Obavijesti

News

Komentari 162

'Majka mi je prerezala vrat i nikada mi nije rekla žao mi je'

'Majka mi je prerezala vrat i nikada mi nije rekla žao mi je'
5

Psihički bolesna Linda prerezala je vrat dvogodišnjoj kćerki. Planirala ju je ispeći u pećnici. Tada je shvatila, ali nije bila sasvim sigurna, da je učinila nešto loše

VIDEO

Susannah Birch sjeća se dana kada ju je majka pripremala za ritualno žrtvovanje po Starom zavjetu. Imala je dvije godine. Majka joj je prerezala vrat i spremala je ispeći u pećnici, piše Daily Mail.

Bio je vikend u siječnju 1989. godine. Roditelji John i Linda Andrew renovirali su kupaonicu obiteljske kuće u australskom Dabyju. John je pogledao utakmicu i otišao na posao. 

Znao je da se njegova supruga u posljednje vrijeme moli više nego inače, ali nije mu ni palo na pamet da ima prvi u nizu psihotičnih napadaja.

Čitala je kako je Abraham žrtvovao sina jedinca

U to vrijeme Linda je čitala Knjigu postanka, a posebno dijelove u kojima Abraham žrtvuje jedinog sina Isaaca.

- Sjećam se kako je oštrila noževe - rekla je Susannah koja danas ima 27 godina. Majka ju je obukla u čistu pidžamu, nauljila je i polegla na janjeću kožu na kuhinjski stol.

- Još vidim nož kako mi ide prema licu. Stavila sam ruke kako bi se obranila - rekla je. 

Linda joj je prerezala vrat između dušnika i glasnica. I kao što je Abraham planirao spaliti sina na drvenom oltaru, majka je spremala kćer za pećnicu. 

Probudio se zdrav razum?

Linda je kasnije rekla Johnu kako joj je držala glavu 40 minuta dok nije poplavila. Glasovi su joj rekli da žrtvovanje nije čisto i neka je stavi u pećnicu. 

- Međutim, probudio se dio razuma jer je rekla 'ne, nije još mrtva. Ne mogu je staviti živu u pećnicu'. Shvatila je, ali nije bila sasvim sigurna da je učinila nešto loše - rekao je otac. 

Nazvala je policiju i rekla im:

- Mislim da sam učinila nešto loše. Prerezala sam kćeri vrat!

John je dolazeći kući vidio kako mu kćer odvodi hitna pomoć, a ženu policija.

Strahovali su kako Susannah više neće govoriti

- Žena vam je upravo prerezala kćerki vrat - rekli su šokiranom Johnu. Liječnici su uspjeli djevojčici spasiti jednjak, ali su rekli kako nikada neće govoriti. 

John još zaplače kada se sjeti trenutka kada joj je došao u posjet. Sestra je rekla: 'Pogledaj, tata je došao'. Susannah ga je čvrsto zagrlila i nije puštala.

Na sreću, progovorila je šest tjedana kasnije. Naredna tri mjeseca John je posjećivao Lindu i Susannah po bolnicama. Iako su Lindi dijagnosticirali shizofreniju i bipolarni poremećaj, dopustili su joj da se vrati kući nakon godinu dana. 

U kući se više nije govorilo o napadu

Susannah je s tri godine rekla tati 'mama mi je prerezala vrat'. Do tinejdžerske dobi u kući se više nije govorilo o napadu. 

Majčino zdravlje opet se pogoršalo, a Susannah je s 13 godina zaključila da je 'mama možda ipak odgovorna za to što je napravila i možda bi se trebala ispričati'. U toj dobi roditelji su joj se razveli. Počela je svima pričati o tome.

- Obitelj se znala šaliti. Rekli su: 'Dobro da te nije živu ispekla' - rekla je Susannah. 

Objasnila je kako se dugo vremena osjećala kao da duguje nešto majci jer je ona bila bolesna. Konačno je shvatila da mora misliti na sebe.

Danas je spisateljica. Supruga je upoznala 2005. godine, Imaju dvoje djece. 

Majku nije vidjela od 2007. godine. Zaključila je kako je majčina odluka da ne pije lijekove, nije njezina odgovornost.

Danas otvoreno priča o stravičnom iskustvu kako bi pomogla drugima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa