Obavijesti

News

Komentari 114

Otac: Želimo spasiti svog sina, nismo mi nikakvi kriminalci

Otac: Želimo spasiti svog sina, nismo mi nikakvi kriminalci
5

Roditelji su dječaka koji boluje od tumora na mozgu odveli iz bolnice bez liječničkog otpusta. Našli su ih u Španjolskoj. Otac je pokazao da je njihov sin u dobrom stanju

VIDEO

Teško bolesni dječak Ashyja King (5), kojeg su roditelji u četvrtak odveli iz bolnice u Southamptonu bez liječničkog otpusta, pronađen je u Španjolskoj. 

Policija iz Hampshirea nije mogla potvrditi u kakvom je stanju dječak koji boluje od tumora na mozgu niti gdje je točno pronađen. Trenutno ispituju roditelje za kojima je prethodno izdana europska tjeralica, javlja BBC.

Nekoliko sati prije uhićenja otac je objavio video u kojem objašnjava da oni nisu nikakvi kriminalci i da samo žele spasiti život svog sina. Video je postavio Naveed, najstariji sin. 

- Prestanite ovu smiješnu potjeru, naš sin je zdrav i ništa mu ne nedostaje. Sada je i puno sretniji jer smo ga maknuli iz bolnice. Razlog zbog kojeg smo svog sina izvukli iz bolnice je taj što mu liječnici nakon operacije nisu željeli dati liječenje kakvo mi smatramo da mora dobiti - kaže otac Brett King. 

Objašnjava da su tražili liječnike tretman protonskim zrakama umjesto klasičnog zračenja jer su te zrake bolje fokusirane i manje oštećuju okolno tkivo. U bolnicu su im rekli da taj tretman neće pomoći njihovom djetetu. Otac je na internetu zatim pročitao suprotna mišljenja da bi protonske zrake itekako mogle pomoći njihovom sinu.  Nakon svađe s liječnikom, zaprijetili su mu da će mu oduzeti pristup njegovom djetetu. Tada je odlučio pobjeći. 

- Ostavite nas na miru. Ne vraćamo se dok mu ne damo terapiju koja mu treba - rekao je. Traži da ih policija ostavi na miru da prodaju svoju imovinu i omoguće mu liječenje u Češkoj ili Španjolskoj. 

Ranije je objavljeno, kako se obitelj,  koja uz dječaka ima još šestero djece, ukrcala  na trajekt za Francusku te se pretpostavljalo da su na putu prema španjolskoj Marbelli. 

Vjera i pripadnost Jehovinim svjedocima nisu razlog zbog kojeg su roditelji pobjegli kako su nagađali mediji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca