Obavijesti

News

Komentari 100

Svaki radnik Hrvatskih šuma je dobio 1 kunu bruto stimulacije

Svaki radnik Hrvatskih šuma je dobio 1 kunu bruto stimulacije
3

Hrvatske šume su prošle godine imale dobit od 200 milijuna kuna. Uprava je morala isplatiti stimulaciju, ali ugovor ne određuje kolika je nagrada. Radnici su ogorčeni

VIDEO

Dobit od 200 milijuna kuna imale su prošle godine Hrvatske šume. Zaposlenici su zato nagrađeni stimulacijom od jedne kune bruto.

Naime, prema kolektivnom ugovoru, ta stimulacija mora se isplatiti ako je tvrtka poslovala s dobitkom, a može iznositi maksimalno 20 posto plaće.

- Radnici su ogorčeni ovom sramotnom i ponižavajućom odlukom Uprave. Ta je nagrada rezultat njihova rada i oni su je zaslužili. Nitko im je ne treba pokloniti - rekao je predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva Željko Kalauz.

Hrvatske šume: Formalna obveza je ispunjena

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodaje da se sa sindikatima nitko nije dogovorio o iznosu stimulacije. Prijašnjih godina ona je iznosila do 1000 kuna. Iz uprave Hrvatskih šuma poručuju kako je formalna obaveza ispunjena.

- Zbog trenutačne gospodarske situacije u Hrvatskoj nije primjereno isplaćivati ništa osim redovnih mjesečnih plaća - objasnili su nam, a ističu i kako članovi uprave nisu dobili stimulaciju.

No iz sindikata poručuju kako im ne gine tužba. Oni su uvjereni da su povrijeđena prava iz kolektivnog ugovora, a povijest sličnih tužbi ih ohrabruje.

- Njima mora biti jasno da će izgubiti spor ako se radi o pravima iz kolektivnog ugovora - kaže Kalauz. Naime, sindikati su već tužili Upravu, i to zbog neisplate božićnica, koje su također dio kolektivnog ugovora, i taj su spor dobili.

Slično je bilo i s radnicima Hrvatske pošte. Nakon izgubljene parnice tvrtke su morale isplatiti božićnicu s kamatama te sudske troškove. To je puno veći iznos nego da su poštovali odredbe kolektivnog ugovora.

Mogu si kupiti šibice

Jedan paketić maramica ili dvije kutije šibica možete kupiti za jednu kunu. Za taj iznos mogu kupiti i lizalice nepoznatog brenda te možda žvakaću gumu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a