Obavijesti

News

Komentari 62

Ukrali ga u rodilištu? Obitelj je bila uvjerena da im je sin umro

Ukrali ga u rodilištu? Obitelj je bila uvjerena da im je sin umro
3

Sve dok na kućnu adresu nije stigao poziv za upis u vojnu evidenciju, obitelj iz Zrenjanina vjerovala je da je njihov sin mrtav, no sada sumnjaju da je ukraden

VIDEO

Obitelj Kapaš-Rajak iz Zrenjanina je nakon 18 godina uspjela saznati da je njihov sin, za kojeg su godinama vjerovali da je mrtav, zapravo živ. 

Prije nekoliko tjedana došao im je poziv da se mladić upiše u vojnu evidenciju. Mislili su da je greška, jer njihov sin još nije punoljetan. Šokirali su se kada su doznali da je poziv upućen starijem sinu koji je, rekli su im tada u bolnici, preminuo 31. prosinca 1996., odmah nakon rođenja. Još veći šok bio je kada su otkrili da postoje dva službena dokumenta njihova sina koje oni nisu izrađivali. 

''Liječnica mi je rekla da je dječak umro''

Jolanka Kapaš je 1996. rodila blizance, dječaka i djevojčicu. Smješteni su u inkubatore. Za dječaka su joj rekli da je umro odmah nakon rođenja, no Jolanka kaže kako se sjeća nekih čudnih okolnosti kojima su posvjedočile još neke žene koje su tamo rodile. 

- Kada sam otišla do sobe, djevojčica Dragana je bila u inkubatoru, a ovaj mali nije. Ona narukvica je bila tamo u inkubatoru. Znači da odgovorno tvrdim da je bebu netko ukrao. Za 10-15 minuta se stvorila liječnica Tijana Đurić i obratila mi se ovim riječima ''djevojčica vam je dobro, mali vam je umro'' - rekla je Jolanka koja nije dobila ni smrtovnicu niti jedan drugi dokument u koji dokazuje da je dijete zaista umrlo. Ona i suprug tražili su da vide tijelo ni to im nije dopušteno. 

Obitelj je u međuvremenu uspjela saznati da mladić navodno živi u Njemačkoj. Cijeli slučaj preuzelo je Tužiteljstvo. 

Ukradeno više od 500 beba?

Kako piše Blic, oko 500 obitelji u cijeloj Srbiji vjeruje da su im djeca ukradena u rodilištima. U veljači je u ministarstvu zdravlja formirana radna grupa koja se bavi nestalim bebama, a planira se formiranje i posebne policijske jedinice koja bi istraživala ove slučajeve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa