Obavijesti

Sport

Komentari 54

A da se o igranju 'vatrenih' u Splitu odlučuje referendumom?

A da se o igranju 'vatrenih' u Splitu odlučuje referendumom?
1

Koliko je HNS zapostavljao Split i Dalmaciju, Hajduk, toliko sad treba biti taktičan. Međutim, inzistira li Hajduk da Savez ispuni neke zahtjeve, treba pričekati. Ako reprezentacija nije dobrodošla, OK, nije

VIDEO

U ovom bih slučaju dopustio da glasaju i djeca. Da je vidjeti referendum, ali samo Splićana, ili Splićana i Dalmatinaca, o reprezentaciji u Splitu. Želite li da hrvatska nogometna reprezentacija igra u Splitu? Ponuđeni odgovori, da i ne.

Da je vidjeti kakvi bi rezultati bili glasa li se elektroničkim potpisom, uz zajamčenu anonimnost, iz privatnosti doma, kakvi glasa li se kao na bilo kojim izborima ili referendumu, a kakvi ako je za izjašnjavanje “da” potrebna ma i minimalna hrabrost.

Recimo da se izjašnjava na štandovima. Ma da se razumijemo. Bez obzira na srebrnu medalju, i ja bih ekipu iz Saveza smijenio. Vjerujem da sam stariji od većine danas aktivno angažiranih boraca protiv Saveza.

Sjećam se naslova “Nikad više Terazije”. Vjerujem i da raspravljam čistim razumom, bez emocija, i da govorim u interesu Hrvatske ma kako je definirali. Kao ekonomiju, kao državu, politiku ili nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ali iz sad već skoro tridesetogodišnjeg iskustva usudim se reći da će Hajdukov tabor u najvećim problemima biti nakon rušenja ekipe koja danas drma hrvatskim nogometom. Svejedno hoće li ih srušiti Torcida, Naš Hajduk, udruženi prvoligaši ili će sami otići.

Penjanjem na tron počinje pad. Otići će Mamić, otići će Šuker i svi oko njih. Bit će teško voditi Savez, klub i sve što s tim ide sa samonametnutom slikom sveca. Dva penala za Hajduk i eto ti grafita “Maminjo, vrati se, Ben nas je zahebao”.

HNS je grdno zaribao sa Splitom i Dalmacijom. Da nikog ne uvrijedim, problem se ne rješava jednom jedinom utakmicom ni da je Francuska, Španjolska, Njemačka, Portugal s Ronaldom, Italija ili Engleska, a ne Mađarska.

Da sam HNS, ne bih igrao na instant rješenje nego bih odluku za odlukom gradio odnos sve dok se nitko maltene ne bi ni sjećao loših dana.

Koliko je HNS zapostavljao Split i Dalmaciju, Hajduk!, toliko sad treba biti taktičan. Međutim, ne može li se “brak” spasiti, inzistira li Hajduk da Savez, želi li da reprezentacija igra u Splitu, mora ispuniti neke zahtjeve, svima koji bi htjeli repku koji put pogledati na Poljudu nema druge nego pričekati. Nije li reprezentacija dobrodošla, OK, nije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu