Obavijesti

Sport

Komentari 119

A za koga bi tvoj sin potpisao? Mamić je karta za Real Madrid

A za koga bi tvoj sin potpisao? Mamić je karta za Real Madrid
1

Zapravo tema nije ni Modrić, koji je preživio što već mora preživjeti dijete koje se nogometom želi baviti u Hrvatskoj, proživio što već mora proživjeti igrač koji iz Hrvatske ide u klub iz kojeg se možda ide u Real

VIDEO

Imaš četrdeset godina i sina od petnaest, teško je reći koji od vas dvojice više sanja da će mali igrati za Real. Komu bi ga dao?

A) Dinamu,
B) Hajduku,
C) Rijeci,
D) Osijeku,
E) Mamiću?

Imaš dvadeset godina, nema više roditelja u jednadžbi. Isto pitanje. Za koga bi potpisao?

Dok nacija urla na Modrića, klinci od deset, petnaest i dvadeset godina, željni, ako ne Reala, onda makar kluba iz sredine tablice francuske ili belgijske lige, i njihovi roditelji moraju odlučiti što će. Što god mislio o Modriću, pitanje je gdje si bio kad su on i tko već morali odlučiti s kim će probati izvući maksimum s kartama koje im je život podijelio. Gdje si bio kad je čovjek odlazio u Bosnu i Hercegovinu, gdje kad je išao u Zaprešić?

U bilo kojem trenutku rasprave, dijaloga ili monologa imaš pravo reći da Modrićev život nije tvoj problem. Ni život klinca koji eto baš ovih dana razmišlja kako da dosanja svoj san u močvari nije tvoj problem. Možda će i taj klinac za deset ili petnaest godina svjedočiti na sudu, možda baš u Mamićevu korist ili na njegovu štetu. Možda će iskazom najviše naštetiti sebi. Jer nikomu ne može vjerovati, jer se ne nada da će ga institucije zaštititi.

Mamić će se možda izvući, možda neće, ali on nije tema. Zapravo nije ni Modrić, koji je preživio što već mora preživjeti dijete koje se nogometom želi baviti u Hrvatskoj, proživio što već mora proživjeti igrač koji iz Hrvatske ide u klub iz kojeg se možda ide u Real. Najlogičnije na svijetu je da čovjek želi malo odmoriti. Uživati u slavi, novcu, slobodi koju je stekao trijumfiravši u utakmici u kojoj je bio teški autsajder.

Pitanje je što svatko od nas čini da današnja djeca i roditelji na pitanje za koga bi potpisali žele li igrati za Real ne odgovore da je Mamić ipak najbolje rješenje. Moj odgovor na pitanje s početka teksta – usmjerio bih sina u drugi sport. Ako bi mali baš htio igrati nogomet, e to bi bila muka roditeljska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica