Obavijesti

Sport

Komentari 9

Aco: Ne želim smijeniti Mulu nego dovodim novog sponzora

Aco: Ne želim smijeniti Mulu nego dovodim novog sponzora
6

Igrači Cibone odigrali su ponajbolju utakmicu sezone i spriječili smjenu trenera Damira Mulaomerovića, a Aco Petrović najavio je skorašnji dodatak Ciboninu imenu

VIDEO

Pobjeda protiv vrlo dobrog Strasbourga (93-88 nakon produžetka) u 6. kolu Fibine Lige prvaka barem na neko vrijeme ugasila je požar, koji je tinjao sve jače kako je Cibona nizala poraze od Budućnosti, Crvene zvezde, Juventusa i Jollyja, a razbuktao se nakon -20 u derbiju protiv Cedevite.

Priče o smjeni Damira Mulaomerovića bile su sve glasnije, čekao se samo poraz od Francuza da ga se potjera s klupe.

GNK Dinamo - Olympique Lyonnais

"Stojimo iza trenera"

No igrači su imali druge planove. Nakon nekoliko rezigniranih predstava odigrali su junački, borbeno, čvrsto u obrani. Strasbourg je vjerojatno najbolja momčad koju su dobili ove sezone. I spasili trenera.

Iako su svi pokušavali demantirati glasine, kad se na press-konferenciji samoinicijativno pojavi kapetan Marin Rozić, a iz lože se posebno za tu priliku spusti i ''capo di banda'' Aco Petrović, jasno je da se nešto ozbiljno kuhalo.

- Ulica je počela pričati, a ja sam kao kapetan došao reći da mi igrači stojimo iza trenera. Slažem se, imamo problema, ali imaju ih svi. Izmasakrirani smo ovim rasporedom, u kojem je teško mijenjati i popravljati ono što ne valja, ali borit ćemo se. Nismo dobro izgledali protiv Zvezde i Cedevite, ali bolje da nam se to dogodilo protiv njih, nego protiv onih koje moramo pobijediti. Naša igra večeras najbolji je odgovor na priče s ulice. Svi pušemo u ista jedra i zajedno se borimo dalje. Ali eto, mi Hrvati smo takvi da jedva čekamo kad će netko pasti da se naslađujemo. Znam da je ljudima teško kad gubimo od Cedevite, ali treba pogledati istini u oči i biti svjestan da su bolji - rekao je Marin Rozić.

Nizao je kapetan objektivne razloge za crni niz, ali nije se vadio na onaj možda i najvažniji, a to je da plaće opet ne stižu već tri mjeseca. Jedni su umorni od neprestanog ponavljanja istog scenarija, drugi jednostavno žele ono što su pošteno zaradili, trećima, posebno onima mlađima, to zaista predstavlja egzistencijalni problem. A tako je teško potpuno se fokusirati na posao. Međutim...

- Naznake su da će se stvari uskoro popraviti i da ćemo se početi vraćati na staze stare slave - dodao je Rozić.

Mula je zahvalio igračima na tome što su ovako odigrali i rekao da je ponosan na njih te dodao da su kuloarske priče nepotrebne. Svi su pokušavali primiriti glasine.

No tko zna kako bi se ponašali da sve sa strane nije slušao Aco Petrović, kojeg te glasine karakteriziraju kao Mulinoga ''krvnika''. Čekao je da trener i kapetan završe, pažljivo slušao prije nego što je preuzeo riječ.

Cibona će imati dodatak na imenu

- Pred vama su dva od četiri čovjeka koji su bili na jučerašnjem sastanku, uz direktora Čavlovića i sportskog direktora Žižića. Sastanak je počeo riječima da Cibona nema namjeru dirati trenera. Sastali smo se zbog lošeg dojma, razgovarali o suludom sustavu natjecanja i o onome što treba napraviti u idućem razdoblju da se popravimo jer, osim protiv Jollyja, problem je samo bio o lošem dojmu. Danas smo izgledali puno bolje nego prije tri dana - rekao je Aco, pa se osvrnuo na financijsko stanje kluba.

- Možda već na idućoj utakmici Cibona će imati dodatak na imenu!

No glavni sponzor očekuje se već godinama, a igrači svake godine imaju prazne račune i moraju plaćati porez na novac koji ne dobivaju. Ovaj put spasitelj bi trebala biti ruska banka. Valjda će doći prije nego ulica opet progovori o Mulinoj smjeni. Jer nije je zaslužio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba