Obavijesti

Sport

Komentari 173

Kauboji na krilima Stepančića i Šege slomili Island u drami!

Kauboji na krilima Stepančića i Šege slomili Island u drami!
10

Hrvatska je protiv Islanda imala pravu vožnju 'vlakom smrti'. Usponi i padovi, ali ono što je najbitnije, 'kauboji' su u prvoj utakmici pobijedili Island sa 31-27

VIDEO

'Kauboji' su opet krenuli dramom i u fotofinišu slomili Island! Odličnom igrom u zadnjih deset minuta utakmice uspjeli su naši rukometaši prelomiti susret i vrijednom pobjedom 31-27 startati na SP-u.

Početak nije bio najbolji, obrane kao da nije bilo. U napadu je još to dobro izgledalo, ali spora vraćanja i slabu kompaktnost naše obrane bez problema su iskorištavali Islanđani. Odličan je bio Palmarsson koji je pokazao zašto je jedan od motora Barcelone. Da nije bilo Marina Šege, Hrvatska je mogla gubiti i više od 14-11 u posljednjih deset minuta prvog poluvremena.

Tada kao da se dogodio klik u glavama naših rukometaša i oni su uraganski krenuli u sam kraj prvog dijela. Serija od 5-0 osigurala je 'kaubojima' vrijednu prednost na poluvremenu (16-14). U nastavku je i dalje petardirao Luka Stepančić koji je odigrao vjerojatno i utakmicu života u reprezentativnom dresu. 

Došli su hrvatski rukometaši i na +4, ali opet im se dogodila famozna 'crna rupa'. Island je serijom 4-0 otišao na 24-22, a 'kauboji' su bili bezidejni. U presudnim se trenutcima ukazao Marin Šego s obranama, Luka Cindrić je imao nekoliko odličnih prodora, a kapetan Domagoj Duvnjak golovima, ukradenim loptama i asistencijama pokrenuo je novi preokret.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nisu Islanđani znali što ih je snašlo, a Hrvatska je otišla na 31-26. Zabio je Island još jedan gol, ali ono najbitnije, dva boda, otišla su u Červarov tabor.

Najbolji je u redovima Hrvatske bio Luka Stepančić sa osam zabijenih golova, Luka Cindrić zabio je šest. Goste je predvodio odlični Aron Palmarsson koji je zabio sedam golova.

Sljedeću utakmicu 'kauboji' igraju u nedjelju protiv Japana koji su u prvoj utakmici izgubili od Makedonije 38-29.

REZULTATI

SKUPINA A (Berlin):

  • Srbija - Rusija 30-30
  • Brazil - Francuska 22-24
  • Igrano u četvrtak:
  • Njemačka - Južna Koreja 30-19

SKUPINA B (München):

  • Japan - Makedonija 29-38
  • HRVATSKA - Island 31-27
  • Bahrein - Španjolska 23-33

SKUPINA C (Herning):

  • Saudijska Arabija - Austrija 22-29
  • Tunis - Norveška 24-34
  • Igrano u četvrtak:
  • Danska - Čile 39-16

SKUPINA D (Kopenhagen):

  • Angola - Katar 24-23
  • Argentina - Mađarska 25-25
  • Egipat - Švedska 24-27

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio