Obavijesti

Sport

Komentari 19

Allegri u Zagrebu: Ne znam još hoće li igrati Pjaca i Mandžukić

Allegri u Zagrebu: Ne znam još hoće li igrati Pjaca i Mandžukić
8

Utakmicu će početi oni igrači koji su u najboljoj formi, ne mogu sada reći hoće li od prve minute krenuti Mandžukić ili Pjaca. Mi svaka 2-3 dana imamo utakmicu, trebamo biti odmorni i koncentrirani, rekao je Allegri

VIDEO

Juventus je stigao u Zagreb. Talijanski prvak nije želio trenirati u Maksimiru, igrači Massimiliana Allegrija samo su se dan prije utakmice prošetali maksimirskim travnjakom, te pojavili na službenoj press-konferenciji. Tamo su se pred novinarima pojavili trener Massimiliano Allegri i Giorgio Chiellini...

- Znamo da je Dinamo talentirana i tehnički potkovana momčad, pa i da je Liga prvaka vrlo teško natjecanje. Dinamo će igrati visokim ritmom, pokušati nas iznenaditi na svom terenu, ali smo svjesni svoje snage i došli smo u Zagreb po pobjedu - rekao je Giorgio Chiellini, pa nastavio:

- U zadnje vrijeme smo odigrali puno utakmica, ali vjerujem da nismo umorni, pa i da možemo prije reprezentativne stanke pružiti još poneku dobru predstavu. I da ćemo u Zagrebu biti na visini ovog natjecanja. Sutra trebao i igrati atraktivno, ali i tražiti rezultat. Uvijek je najbitniji rezultat, to je svima jasno.

Koliko vam bodova treba za osvajanje skupine?

- Ova skupina je vrlo kvalitetna, to su sve dobre momčadi. Sevilla i Lyon su vrlo neugodne ekipe, pa mi je teško reći koliko nam bodova treba za osvajanje skupine. Ali, znamo da nakon remija protiv Seville moramo sutra svladati Dinamo.

- Prošle godine BATE Borisov je u Ligi prvaka iznenadio Romu. U tim je utakmicama uvijek najbitniji pristup. Ako mi sutra budemo pravi, onda ćemo pobijediti. No, ako podbacimo u voljnom momentu onda može biti svega. Baš kao prošle godine u dvoboje Rome i BATE Borisova. I onda ćemo se potrošiti puno više nego što jest potrebno za dobar rezultat - završio je Giorgio Chiellini...

Na red je došao i trener Juventusa Massimiliano Allegri...

- Za sada želimo učiniti sve da osvojimo tri boda, razmišljamo samo o sutrašnjoj utakmici. Ne razmišljamo o osvajanju šest bodova protiv Dinama, sada nas zanima samo sutrašnji dvoboj - rekao je Massimiliano Allegri, pa dodao:

- Utakmicu će početi oni igrači koji su u najboljoj formi, ne mogu sada reći hoće li od prve minute krenuti Mandžukić ili Pjaca. Mi svaka 2-3 dana imamo utakmicu, trebamo biti odmorni, pažljivi i koncentrirani. I ne dopustiti nekakvo iznenađenje u Maksimiru. Ali, trebamo i pametno rotirati igrače.

Kako ste za sada zadovoljni s Gonzalom Higuainom?
 

- Higuain će igrati sutra, mi se kao momčad moramo naviknuti na njega. Ali, i on na nas. Higuain ima potpuno različite karakteristike od Mandžukića, nama su obojica vrlo korisni. Ako netko misli da Juventus u svim utakmicama ove sezone mora pobijediti 3:0, onda taj živi u iluzijama. U Italiji smo u šest utakmica osvojili 15 bodova. Moramo biti čvrsto na zemlji, moramo se truditi, davati svoj maksimum.

Trener Juventusa počeo je držati predavanje talijanskim novinarima...

- Ne živim u iluziji, ja sam samo pragmatik. Za mene je najvažnije da na kraju sezone mi budemo prvaci Italije. Nitko se ne sjeća drugoplasiranih momčadi. Evo, mi smo prošle godine igrali finale Lige prvaka, ali to je natjecanje osvojila Barcelona. I samo se to pamti. Moramo živjeti u stvarnosti, ne u iluzijama. Pa niti Real Madrid ili Barcelona ne pobjeđuju u svakoj utakmici. Zašto bismo mi?

I za kraj, poneka riječ o Marku Pjaci...

- Jako sam zadovoljan zbog njegovog napretka, siguran sam da će u budućnosti postati jako važan igrač Juventusa - poručio je za kraj Massimiliano Allegri, dok je Giorgio Chiellini na to pitanje sa smješkom nadodao:

"Complimenti, complimenti!"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu