Obavijesti

Sport

Komentari 30

Alžirac najviše pucao, Pjaca u 6 utakmica bez udarca u okvir

Alžirac najviše pucao, Pjaca u 6 utakmica bez udarca u okvir
2

U šest Dinamovih utakmica odigranih u skupini Lige prvaka mogli smo otkriti da je najveći problem 'modrih' realizacija. Zabili su tri gola, a najviše je pucao Soudani

VIDEO

Dinamov europski put za ovu sezonu je završen. Nakon šest odigranih utakmica u skupini F Lige prvaka Dinamo je osvojio tri boda, zabio tri gola, promio ih 14 i završio na posljednjem mjestu te se sada možemo okrenuti statističkim podacima.

A oni će nam puno toga otkriti. Dinamo je ostavio doista dobar dojam i napravio iskorak u odnosu na prijašnje sezone. Nije se osramotio i osim protiv Arsenala u prvoj utakmici ne bi bilo nezasluženo da je i bolje prošao. Nažalost, rezultati nisu pratili dojam i 'modri' su se od Europe ponovno oprostili prije zmiskih praznika. No pogledajmo što nam kaže statistika Uefe.

Najviše je od Dinamovih igrača pucao Soudani, 12 puta. Od toga je u okvir gola išlo pet lopti, izvan okvira četiri, dva udarca su blokirana, a jedna je lopta završila na stativi. Dakle, nula golova 393 minute provedene na terenu. Neprihvatljivo. Iza njega su po udarcima Antolić (9), Pjaca, Pivarić i Junior (5), Hodžić (3). Najneprecizniji je Marko Pjaca koji je svih svojih pet udaraca poslao izvan okvira gola. Na terenu je proveo 385 minuta i potpuno zakazao u natjecanju po skupinama.

Pixsell/24sata

Po jedan gol zabili su tek Hodžić, Pivarić i Junior uz važan dodatak da je Hodžiću za to trebalo samo 118 minuta dok su ostala dvojica odigrala više od 400 minuta.

Najbolji postotak dodavanja ima Pavičić, no on je odigrao tek 9 minuta i to u sinoćnjoj utakmici. Imao je sedam uspješnih dodavanja iz isto toliko pokušaja. Najviše dodavanja ima Domagoj Antolić, 226 uz postotak uspješnosti od 90%. Iza njega su Taravel s 201 (84%), Machado sa 197 (84%), Goncalo sa 181 uspješnim dodavanjem što je 88%...

Najviše prekršaja načinio je Josip Pivarić. Napravio ih je 10, zaradio četiri žuta i jedan crveni karton. Iza njega slijede Machado i Soudani s devet prekršaja, Taravel osam, Rog i Goncalo šest... Najviše pretrpljenih prkršaja ima Rog (11), a slijede Pjaca (7) te Pivarić, Soudani i Antolić (5).

Statistika koja jasno govori da Dinamu treba efikasniji napadač, najmanje još jedan kvalitetan igrač u obrani te iskustvo u veznom redu. Kao što to glavni likovi u jednoj fantastičnoj TV seriji kažu: 'Iduće godine u isto vrijeme bit će...' A vi sami procijenite što će biti.

Želite li svakog pojedinog Dinamovog igrača procijeniti kroz detaljnu statistiku poput smjera dodavanja, postotka dobivenih duela, presječenih lotpi i slično te što smo naučili kroz Dinamove utakmice u Ligi prvaka pogledajte na Goalu.

*Izvor: Uefa.com

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica