Obavijesti

Sport

Komentari 18

Anketa BBC-a: Bilić je četvrti izbor za preuzimanje Engleske

Anketa BBC-a: Bilić je četvrti izbor za preuzimanje Engleske
1

IZJEDNAČENO U anketi BBC-a za Hodgsonovog nasljednika najviše je glasova dobio Glenn Hoddle. Iza njega je Harry Redknapp pa Sam Allardyce. Na četvrtom mjestu je Slaven Bilić

VIDEO

Nakon što je Roy Hodgson podnio ostavku odmah nakon šokantnog poraza Engleske od Islanda (1-2) u osmini finala Europskog nogometnog prvenstva, počela je potraga za njegovim nasljednikom, a u anketi BBC-a Slaven Bilić zauzima visoko četvrto mjesto među najpoželjnijim kandidatima i najviše je rangirani strani stručnjak. 

Izjava predsjednika Engleskog nogometnog saveza Martina Glenna, kako će za novog izbornika "tražiti najbolju osobu, a ne nužno najboljeg Engleza", djeluje dodatno ohrabrujuće za sve kandidate koji ne dolaze iz engleskih krugova.

No, nakon što su pod vodstvom stranaca, Šveđanina Svena Gorana Erikssona i Talijana Fabia Capella, ostali bez vrhunskih ostvarenja kojima su se nadali, Englezi su se ponovno okrenuli domaćem treneru, što se sve do nastupa u Francuskoj pokazalo dobrim potezom.

Pod vodstvom Roya Hodgsona Engleska se za EP u Francuskoj kvalificirala s maksimalnih deset pobjeda u svojoj skupini. No, na EURO-u su u skupini s Walesom, Slovačkom i Rusijom ostvarili tek jednu pobjedu uz dva remija te su kao drugoplasirani otišli u osminu finala, gdje ih je šokirao debitant Island.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hoddle, Redknapp, Allardyce pa Bilić

U anketi BBC-a za Hodgsonovog nasljednika nitko nije dobio izrazitu podršku ispitanika. Najviše njih (13 %) svoj je glas dalo za Glenna Hoddlea, bivšeg reprezentativca i izbornika pod čijim je vodstvom Engleska nesretno ispala u osmini finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. od Argentine koja je, nakon 2-2 u regularnom dijelu, prošla boljim izvođenjem jedanaesteraca. No, Hoddle već 10 godina nije vodio nijednu momčad.

Sadašnji izbornik Jordana Harry Redknapp dobio je 11 % glasova ispitanika, a 61-godišnji menadžer premijerligaša Sunderlanda Sam Allardyce 10 %, što pokazuje da Englezi, ipak, naginju izborniku iz domaćih redova i prednost daju iskustvu. Bivši hrvatski izbornik i sadašnji trener West Hama Slaven Bilić (47) je za 9 % ispitanika najbolji izbor. Isti je postotak glasova dobio i 38-godišnji trener Bournemoutha Eddie Howe.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna