Obavijesti

Sport

Komentari 717

I Čačić u suzama: Ako ostanem izbornik, Srna se neće oprostiti

I Čačić u suzama: Ako ostanem izbornik, Srna se neće oprostiti
12

Ova momčad na čelu sa mnom je pobjednik. Mi smo pobijedili huligane, a ne Orepići i Ostojići. Vraćamo se ponosni. Nitko nas nije pobijedio u 90 minuta na Euru, rekao je Ante Čačić

VIDEO

Nešto sam uspio odspavati. Naravno da nakon jedne takve utakmice san baš i ne ide na oči. Danas je novi dan. Treba gledati prema naprijed. Žalovanje će brzo proći, Rusija je blizu. Ja na to tako gledam, rekao je Ante Čačić.

Izbornik se obratio naciji na posljednjoj presici iz Deauvillea, dan nakon poraza od Portugala u Lensu. Reprezentacija se vraća u Hrvatsku oko 21 sat. 

Čačić se tijekom presice više puta upustio u rasprave s novinarima. Optužio je pojedine medije za rušenje atmosfere u reprezentaciji i tjeranje Srne i Mandžukića iz reprezentacije, a konferenciju za medije završio je suznih očiju.

Francuska EURO 2016

"Dok sam ja izbornik, Srna se neće oprostiti"

- Poraze u kojima si dao sve od sebe ja ne doživljavam kao poraz. Sutra će jedan od dva favorita, Italija ili Španjolska, također kući. Mi idemo doma bez poraza u četiri utakmice unutar 90 minuta. Portugal ide dalje bez pobjede u te četiri utakmice u regularnom dijelu - rekao je Čačić u posljednjem obraćanju iz Francuske.

Na pitanje da prokomentira kritike iz Hrvatske o kasnim zamjenama i taktikama za utakmicu protiv Portugala, Čačić je izgubio živce.

- Portugal je u tri utakmice u skupini imao prosjek udarac po golu 25 i dominaciju 60/40 u posjedu lopte. Protiv nas su pucali pet puta. Sjeća li se netko od vas kad je zadnji put Ronaldo jedanput pucao po golu? A vi meni govorite o taktičkim postavkama. Tako smo postavili igru protiv Portugala. To su gole činjenice.

Možda smo primili baš zbog ulaska Pjace

- To su stupidna pitanja. No dobro, nema glupih pitanja. Ako sam bio doktor nakon Španjolske, što sam sada? Kmet? Jesam li trebao mijenjati? Možda uopće nisam trebao mijenjati. Možda je baš ulazak Pjace bio signal da idemo napasti pa smo primili gol. Može se i na to tako gledati.

- Ponosan sam na to kako je momčad odigrala. No ne gledam samo tu utakmicu, već cijeli turnir - kaže izbornik, koji se osvrnuo i na neke nenogometne stvari.

- Ova momčad na čelu sa mnom je pobjednik. Mi smo pobijedili huligane, mi, a ne Orepići i Ostojići. To je zasluga hrvatske reprezentacije. Skovali smo zajedništvo koje nam je neophodno potrebno. Sjetite se kakva je atmosfera bila, neredi u Italiji, svastika u Splitu, igračima su uzeti bodovi, igrali smo bez publike... 

Francuska EURO 2016

Imamo junake, a vi se hvatate za 117. minutu?

- Tko je Hrvatsku nadigrao na Euru? A vi biste me secirali po 117. minuti? Pa sutra će kući Španjolska ili Italija. Po kojim je to parametrima Portugal trebao biti ispred nas? 

- Srna je igrao najbolji nogomet u svojoj karijeri na ovom Euru, ofenzivno i defenzivno. Luka Modrić nikad nije bio bolji nego sada, kao i Rakitić i Perišić. Imamo junake, a mi se hvatamo za 117. minuti. Idemo ponosno kući, ostavili smo srce na terenu.

Ponudit ću ugovor na razmatranje

- Imam odgovornost prema ljudima koji su me izabrali. Kad se vratim, ponudit ću svoj ugovor na razmatranje - dodao je Čačić.

- Ova reprezentacija je izašla iz sjene Vatrenih. Kad je Hrvatska u ovakvom kontinuitetu odigrala četiri utakmice na velikom natjecanju i tko ju je vodio? 

- Dok sam ja izbornik, Darijo Srna se neće oprostiti od reprezentacije. Ja ću staviti svoj ugovor na raspolaganje, imam tu obavezu da ljudi procijene jesam li obavio dobar posao. Jesam li predugo čekao na zamjene?

Nije ovo kraj jedne generacije

- Zašto je Mandžukić toliko ostao u igri? Kalinić je u cijeloj godini dao jedan gol u Italiji. Mandžukić je naš prvi napadač i strijelac. Ponekad se napadača treba čekati. Ronaldo do 117. minute nije šutnuo po golu - rekao je Čačić.

- Igračima sam se zahvalio na svemu, bili su pravi primjer. Kohezija je bila primjerna. Svima je teško, naravno. Znaš da si dobar, da si pošteno radio i onda ti se to na uvjetni način vrati nepošteno.  Dominirali smo, stvarali šanse, imali smo sve što je potrebno da se dobije utakmica. Jedino je falio gol - kaže naš izbornik.

Pokretanje videa...

07:19

"Udarajte po meni, ali igrače nećete dirati"

- Nije ovo kraj ove generacije. Rekao sam vam da ćete vidjeti Hrvatsku koja dolazi. Imamo igrače koji dolaze i igrače koji ostaju. Po meni slobodno udarajte, ali igrače nećete dirati. Tjerali ste Srnu, trebao se davno oprostiti, a sad me pitaju kad će se oprostiti. To su ti "foteljaši". Ovdje je na Euru bilo sve najbolje od Hrvatske. 

- Što ću posebno pamtiti? Suze nakon utakmice protiv Portugala. I pogled prema domovini. Zato smo mi pobjednici. I to su emocije. I suze su emocije. Privukli smo ljude da budu uz nas i zato smo mi pobjednici.

Naš leteći reporter dobio priznanje

Atmosfera u gradu ili izvan njega, u kampu ili ispred stadiona, sve to iz Francuske nam je javljao naš novinar Dubravko Miličić, koji je od HNS-a dobio priznanje, kao i naša novina 24sata, za medijsko praćenje Hrvatske na Euru.

Javljao nam se iz svih gradova u kojima je Hrvatska igrala, prenosio nam je djelić atmosfere na svoj jedinstveni način, uz nešto edukacije iz suvremene svjetske i političke povijesti kao i iz nogometne povijesti. 

Sve prijenose pratite i na Facebook stranici 24sata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 717
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna