Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ante Kostelić Gips trenirao mame koje rađaju - prvake...

Ante Kostelić Gips trenirao  mame koje rađaju - prvake...
1

KOLEGE KAO KOSTELIĆI Sonja Kolega, majka brončanog skijaša Eliasa, igrala je rukomet. Trener joj je bio Ante Kostelić, koji je trenirao i svoju suprugu Maricu, majku Ivice i Janice

VIDEO

Gipsovi rukometni treninzi? Tapkali smo loptu preko Sljemena u Stubake. A svaki trening bi nam trajao i po pet, šest sati. U komadu, rekla je Sonja Kolega (47), mama brončanog svjetskog juniora u slalomu Eliasa Kolege (20).

Da, to je Ante Kostelić. Sonji Kolegi, ali i svojoj supruzi Marici, bio je trener u Trešnjevci te u Osijeku.

- Njegovi kondicijski treninzi zapravo su najviše bili usmjereni na mijenjanje mentalnog sklopa nas sportaša. Ines Dogan, odlična hrvatska rukometašica, najbolji je možda primjer. Prije je bila lijena, pušila je cigarete, no Gips ju je potpuno preodgojio. Prestala je pušiti, puno je trenirala i napravila je jako dobru karijeru. Nakon njegovih treninga mi smo letjele po terenu - kaže Sonja.

U rašlje gađaj 800 puta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi susret s Gipsom šokirao je sve igračice Trešnjevke.

- Prije su nas vodili treneri s trbusima. Na treninge su dolazili sa sendvičima i jedva čekali da naš termin prođe. Kostelić je, pak, bio vrlo zahtjevan. Ujutro smo imale termin od 8 do 9:30, no kako nijedan drugi klub nije imao trening prije 13 ili 14 sati, mi smo ostajale u dvorani. Gips nas nije puštao dok se netko nije pojavio - rekla je Sonja, koja je bila vanjska igračica, ali je mogla igrati sve.

“Gips je bio zahtjevan, ali nas nije kažnjavao. On je davao te tko je želio od njega učiti, taj je i napredovao” - Sonja Kolega s Gipsom je trenirala nekoliko godina

- Morale smo na jednom treningu ispucati 800 lopti s krila. Nisam krilini igrač, no morala sam. Svi su morali. Ako nekad na trening ne bi došla golmanica, morali smo gađati u rašlje, također 800 puta - kaže Sonja, koju je Gips pozvao i u Osijek.

- Ante i sad kaže da se ne osjeća skiješkim trenerom te da o rukometu puno više zna, no da mu je teško naći sedam ili više igrača i igračica koji bi ga pratili. Marica? Ona nije zabijala puno golova, no bila je sjajan klupski igrač. Na tri utakmice imala bi šut 17/18. Jako korisna - istaknula je Sonja, čiji klinci, brončani Elias i mlađi Samuel, već 15 godina treniraju s Kostelićima.

Kostelići će biti savjetnici

- Kostelići nas nikad nisu odbili. Uvijek kad bi trenirali u Zagrebu, Ivica bi poslao poruku. Ili kad bi radio gimnastiku. Ja nemam novca da sinovima platim gimanstičke treninge - istaknula je Sonja dodavši kako će njezinim sinovima rad s Kostelićem, kad se Ivica povuče, silno nedostajati.

- Vjerojatno će nam Gips povremeno pomagati za suhe treninge, a nadamo se da će i Ivica katkad uskočiti s kakvim savjetom. Hvala im, silno su nam pomogli - kaže Sonja, koja je bila prva trenerica svojim sinovima. Nakon rukometne karijere položila je za instruktoricu skijanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida