Obavijesti

Sport

Komentari 116

Predsjednik Hajduka: Zapjevali smo 'Večeras je naša fešta!'

Predsjednik Hajduka: Zapjevali smo 'Večeras je naša fešta!'
1

Dvije strane, dvije različite emocije. Sreća s jedne, tuga s druge strane. Hajduk je pobijedio Dinamo, a ovo su prve reackije glavnih aktera s travnjaka nakon što je utakmica završila

VIDEO

Hajduk je pobijedio Dinamo i upisao svoju prvu pobjedu protiv 'modre' momčadi na Maksimiru u zadnjih devet godina. 'Bijeli' su slavili 2-0 golovima Ercega i Futacsa.

- Nažalost  izgubili smo od Hajduka, bili su bolji i zasluženo pobijedili. Sada smo još korak dalje od naslova, korak dalje od Rijeke, moramo analizirati zašto je to tako, biti samokritični... Nadamo se da će i Rijeka negdje kiksati. Nije nas Hajduk iznenadio, mi ne izgledamo dobro u zadnje vrijeme, trebao analizirati i pokrenuti se. Nas nije smjela poremetiti situacija oko Soudanija, ne smijemo tražiti alibi u tome, mi smo profesionalci - rekao je kapetan Dinama Domagoj Antolić nakon utakmice pa dodao:

- Nisam plakao, tužan jesam. Imali smo neke šanse koje nismo iskoristili, nemamo se pravo žaliti, nismo zaslužili više. Do kraja će biti jako teško sustići Rijeku. Zadnje tri utakmice ne izgledamo dobro, ne izgledamo kao momčad. Naše igre nam ne ulijevaju povjerenje da ćemo sustići Rijeku, ali mi ćemo se boriti do kraja.

- Uvijek je lijepo pobijediti, čestitam momcima i navijačima. Treba ostati velik i u porazu i u pobjedi. Nama je naša borba za treće mjesto prioritet. Malo sam izgubio glasa, slavili smo, momci su zaslužili. Imamo utakmicu i u Rijeci i tamo će se boriti. Čestitam igračima, stručnom stožeru. Čestitke protivnicima na dobroj atmosferi Svaka pobjeda je slatka, razmišljamo o idućoj utakmici. Zapjevali smo 'Večeras je naša fešta', nadam se da ćemo je često pjevati - odlično je raspoložen bio predsjednik Hajduka Ivan Kos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvi put ne znam što bih rekao. Loše smo ušli u utakmicu, nakon toga imali par šansi, a ovaj gol na kraju primili smo jer smo se ipak previše otvorili. Bit će teško, ali ne otpisujte nas iz borbe za naslov. Borit ćemo se do posljednjeg boda, dok god ima šanse - rekao je pokisli golman Dinama Dominik Livaković.

- Došla je pobjeda u najslađem mogućem trenutku, još je slađe kad je 2-0. Htjeli smo organizirani blok odigrati, opasni su preko bokova, trkom smo nadoknadili nedostatke i zabili dva gola. Nemam komentara na situaciji oko majica 'RESPECT'. Rezultat pokazuje da smo mi bili bolji. Meni je iskreno draža ona pobjeda kad sam zabio Dinamu na Poljudu, ali i ova je slatka. Pokušali smo se koncentrirati na situaciju na terenu, nismo razmišljali o Soudaniju, ima ljudi koji se s tim bave - rekao je nakon susreta Hajdukov Fran Tudor.

- Mi smo bili motivirani na derbi, to je naš najveći derbi, još to sve što se događalo... Izašli smo na teren bili bolji i pobijedili. Pogodilo nas je što smo igrali bez gledatelja, nisam mogao vjerovati koliko je teško tako igrati. Danas smo pokazali da je ovo prava ekipa i da je ovo pravi Hajduk. Ozlijedio sam se u trećoj minuti, a u desetoj tražio izmjenu. Trener me zamolio da izdržim do poluvremena, kasnije nisam ni mogao igrati, tražio sam trenera da me zamijeni. Sad sam svima zabio gol u HNL-u. Odigrali smo vrhunsku utakmicu, sve što su nam radili, da ne govorim sad o detaljima, to nas je motiviralo - rekao je junak Hajduka Ante Erceg.

- Bila je to teška utakmica, imao sam težak mjesec, ozljeda, crveni karton... Nije bilo lako, tražio sam gol. Sretan sam što smo nakon osam godina pobijedili Dinamo u Zagrebu. Prvi gol je bio važan, do kraja smo bili izvrsni u bloku, možda smo mogli do drugog gola i prije, ali i ovako sam super zadovoljan - smatra robusni Hajdukov napadač Marko Futacs.

- Jako težak poraz, šanse za prvaka jesu manje i moramo nadmašiti svoje mogućnosti da osvojimo naslov. Ozbiljnoj momčadi ne može se dogoditi da primi prvi gol nakon onako duge lopte. Primali smo golove nakon katastrofalnih greški - rekao je Mario Šitum pa dodao:

- Sudac nije pustio prednost nakon prekršaja na meni? Ma ne bih o tome, mi smo krivi i svaki od nas treba se pogledati u ogledalo. Bili smo beskrvni, bez inata. Ne znam što nam se događa. Još tamo od Osijeka momčad je u velikom padu. Borit ćemo se, ali očito je i pritisak tog zaostatka za Rijekom učinio svoje.

- Ne znam što nam se dogodilo, upali smo u nekakvu rupu, ne znam opisati, uvukla se negativa. Lijep je dan, hvala navijačima što su došli. Od Osijeka ne igramo dobro. Pali smo u formi poslije i ne znam konkretan razlog. Treba se skupiti, tu su šef i stručni stožer, mislim da danas nismo ni ispoštovali što nam je šef govorio. Poljuljano nam je samopouzdanje, sreća što igramo u utorak, ne treba previše pasti sad, kao što ne treba poletjeti nakon pobjede. Rijeka igra jako dobar nogomet i mi si ne možemo priuštiti luksuz da razmišljamo o njima. Možda će i oni kiksati, od krvi i mesa su, ali mi moramo razmišljati samo o nama - zaključio je Šitum.

- Puno nam znači ova pobjeda, nitko od nas nije pobijedio Dinamo na Maksimiru. Otišli smo na poluvrijeme s 1-0, nesvjesno smo se povukli, prepustili im posjed, ali mislim da smo zasluženo slavili. Igračima je bilo malo u psihi što nismo pobijedili osam godina, nitko od nas nije pobijedio na Maksimiru i to je dodatni motiv. Ovo je pobjeda za sve navijače Hajduka. Nisam izašao zbog ozljede, trener je odlučio, ja sam sretan. Pokazali smo da možemo igrati protiv svih, ne bojimo se Rijeke - jasan je bio Nikola Vlašić.

- Sigurno smo presretni i ponosni. Bila je ovo jedna teška utakmica, ali pokazali smo karakter i zasluženo pobijedili. Današnji napadači, playmakeri stoje blizu obrani i to je moderni nogomet. Dobro smo se branili. Uzeli smo tri boda i presretan sam. Ovo nam daje ogromno samopouzdanje. Normalno da možemo stići Osijek, dolaze na Poljud, budemo li igrali ovako dobro - nema straha. Jedna prava nogometna atmosfera, pogotovo nakon dvije utakmice na Poljudu bez gledatelja - rekao je Zoran Nižić.

- Bitna tri boda, tu je cilj osvajati bodove, naši navijači mogu biti zadovoljni. Na svojoj dobroj partiji mogu se zahvaliti svim svojim trenerima, bivšim i današnjim. Svatko od nas je dao svoj obol. Da je bilo pojedinačno, teško da bi išta uspjeli. Ova tri boda imaju svoju težinu, spontano te ponese atmosfera, pred navijačima i u svlačionici. Soudani? Ne znam koliko im znači, nama nije bitno. Hvala svima na komplementima, ne bih da me se uspoređuje s velikim imenima kao Pletikosa. Brzo ide iduća utakmica, odmah moramo promijeniti fokus. Svi smo dali zadnji atom snage - prokomentirao je nakon utakmice Dante Stipica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi