Obavijesti

Sport

Komentari 48

Argentina slavila iz sumnjivog penala, Brazil razbio Urugvajce

Argentina slavila iz sumnjivog penala, Brazil razbio Urugvajce
7

Brazil je lakoćom razbio Urugvaj 4-1, a heroj pobjede bio je veznjak kineskog Guangzhoua Paulinho koji je zabio hat-trick. Argentina je pobijedila Čile 1-0 golom Messija iz penala

VIDEO

I dok mi čekamo današnju utakmicu Hrvatske i Ukrajine na Maksimiru, u Južnoj Americi noćas su već odigrane utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Brazilci su na teškom gostovanju u urugvaju nastavili svoju šestnju kroz kvalifikacije. Momčad koju predvodi Barcelonina zvijezda Neymar pobijedila je u Montevideu domaćina Urugvaj s velikih 4-1 i tako došao još korak bliže Rusiji. Junak utakmice bio je veznjak Guangzhoua Paulinho koji je zabio hat-trick. Jedan gol zabio je Neymar, a za Urugvajce je iz penala poentirao Cavani.

Za domaćina nije moglo bolje početi jer su poveli već u 9. minuti. Marcelo je loše vratio loptu golmanu Alissonu, ali prije njega je do nje natrčao Cavani, nakon čega je brazilski golman srušio. Cavani je sam preuzeo odgovornost i zabio za 1-0. No to je samo razbudilo Brazil jer već 10 minuta kasnije bilo je 1-1.

Football Soccer - Uruguay v Brazil - World Cup 2018 Qualifiers

Selecao je do izjednačenja stigao u 19. minuti kada je sjajno s 25 metara pogodio Paulinho. Rezultat se nije mijenjao do 52. minute kada je Paulinho zabio i drugi gol, ovog puta nakon što je Silva samo kratko odbio udarac Firmina. Brazilci su do trećeg gola stigli u 74. minuti kada je Neymar lobom matirao Silvu. Konačnih 4-1 u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio je trećim golom na utakmici Paulinho, ovog puta glavom nakon ubačaja Danija Alvesa.

U drugom derbiju kola Argentina je kod kuće pobijedila Čile 1-0 golom Lea Messija iz sumnjivog penala. Argentinski čarobnjak zabio je već u 16. minuti i donio 'gaučima' važna tri boda.

Čileanci su se žalili na dosuđeni penal, a ponovljena snimka otkriva da je Angel di Maria doista nekako olako pao nakon sudara s čileanskim braničem, no sudac je bio odlučan, a Messi neumoljiv.

Paragvaj je s 2-1 kod kuće dobio Ekvador. Valdez u 12. i Alonso u 65. minuti otvorili su put domaćinu do pobjede, da bi Caicedo u 75. minuti samo ublažio poraz.

Venezuela je već izgubila šanse za Rusiju, no zato su remijem 2-2 poremetili planove Peruancima. Domaćini su poveli 2-0 golovima Villanueve u 25. i Otera u 41. minuti, da bi gosti do boda stigli u nastavku preko Carrilla u 47. i Guerrera u 65. minuti.

Rezultati 13. kola
Paragvaj - Ekvardor 2-1
Urugvaj - Brazil 1-4
Argentina - Čile 1-0
Kolumbija - Bolivija 1-0
Venezuela - Peru 2-2

Poredak

  1. Brazil 30
  2. Urugvaj 23
  3. Argentina 22
  4. Kolumbija 21
  5. Ekvador 20
  6. Čile 20
  7. Paragvaj 18
  8. Peru 15
  9. Bolivija 7
  10. Venezuela 6
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica