Obavijesti

Sport

Komentari 136

Drama na Emiratesu: Arsenal srušio Leicester u 95. minuti!

Drama na Emiratesu: Arsenal srušio Leicester u 95. minuti!
13

Leicester je vodio na Emiratesu golom Vardyja. Simpson radi neviđenu glupost i dobiva drugi žuti karton. Arsenal s igračem više stišće i dolazi do pobjede u 95. minuti utakmice

VIDEO

Leicester je bio nadomak još jedne velike utakmice u Premiershipu. No "lisice" nisu preživjele gostovanje kod Emiratesa na kojem su gotovo cijelo poluvrijeme bile s igračem manje. Arsenal je pobijedio Leicester 2-1 golom Welbecka u 95. minuti.

Arsenal je bolje otvorio utakmicu na Emiratesu. "Topnici" su složili nekoliko opasnih akcija pred golom Leicestera, ali Vardyju treba milimetar prostora i evo problema.

Leicesterov napadač pucao je glavom, ali obranio je to Cech. I kad se činilo da će igrači na poluvrijeme s "nulom", Jamie Vardy ulazi u šesnaeterac te izravan kao i obično, kreće na Monreala. Arsenalov lijevi bek podmeće nogu, Vardy pada, a Martin Atkinson pokazuje na bijelu točku.

Vardy je sam uzeo loptu i zabio za 1-0. Bio je to šesti penal ove sezone koji je izborio Vardy, dvostruko više od svog prvog pratitelja na listi. 

Žestoko su se bunili igrači Arsenala, ali Atkinson je odlučio. Nije to bila laka odluka, kontakta je bilo i čini se kako sudac nije pogriješio.

Arsenal je u nastavku krenuo po izjednačenje. Posao im je uvelike olakšao prilično velikom budalaštinom igrač Leicestera Danny Simpson. Englez je već imao žuti karton i povlačio je Girouda s leđa.

Čisti žuti, u ovom slučaju, drugi žuti za Simpsona. Ranieri je odmah izvadio Mahreza, a ubrzo i Okazakija. Leicester se 40 minuta morao braniti s igračem manje.

Arsenal zabio iz prvog udarca u okvir

Leicesterova obrana popustila je 20 minuta prije kraja. Giroud je sjajno spustio loptu glavom za Walcotta, a brzonogi napadač Arsenala zabija za 1-1. 

Leicester je bio na teškim mukama do kraja. 

"Topnici" su zabili Leicesteru iz prvog udarca u okvir gola. Tek u 70. minuti susreta... Žestoko su krenuli "topnici" na Leicester koji se povukao u svojih 16 metara.

Gotovo svaka akcija Arsenala bila je pola gola. Briljirao je na golu Leicestera Kasper Schmeichel i za navijače "topnika" bilo je sve manje nade. A onda sudačka nadoknada i Wengerov spasitelj Danny Welbeck za veliko slavlje.

Pobjeda kojom je Arsenal stigao na samo dva boda Leicesteru.

"Da nam sudac nije isključio igrača, pobijedili bismo"

Claudio Ranieri imao je primjedbe na suca Martina Atkinsona, koji je isključio njegovog igrača početkom drugog dijela.

- Mislim da je to bilo prestrogo. Moji igrači radili su normalne prekršaje, ne one za žuti karton. Da smo ostali 11 na 11, pobijedili bismo Arsenal - rekao je menadžer Leicestera Claudio Ranieri i dodao:

- No bila je to fantastična utakmica. Šteta, bili su pametniji od nas i zabili nam u zadnjim sekundama. Mi smo još na vrhu i moramo nastaviti igrati sa smiješkom - rekao je Ranieri.

I Arsene Wenger se, ne biste vjerovali, žali na suce.

- Bio je prekršaj na Özilu prije nego je sudac sudio penal za njih. Što se tiče penala, mislim da on nije postojao. No na kraju smo pobijedili i to je jedino bitno. Ostali smo u igri za naslov - rekao je Arsene Wenger.

 

Premiership, 26. kolo:

Arsenal - Leicester 2-1 (Walcott 70, Welbeck 90 + 5 / Vardy 45p)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Premiership, 26. kolo:

Arsenal - Leicester 2-1 (Vardy 45p / Walcott 70, Welbeck 90)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)