Obavijesti

Sport

Komentari 9

Asistencija za LP: Pa ne treba vam centarfor, imate Schifu...

Asistencija za LP: Pa ne treba vam centarfor, imate Schifu...
1

Gordon Schildenfeld je kao napadač spašavao Šibenik, a u napad ga je slao i Ivanković te mu je donio Kup. Sad ga je uveo Cico, a ovaj mu je vratio na najbolji mogući način...

VIDEO

Gordon Schildenfeld je u karijeri igrao sve. I braniča, veznog igrača, a dosta dugo igrao je i - centarfora! Ima sjajnu tehniku i pregled igre, pa je Cicina odluka bila itekako dobra.

Nema tog navijača Dinama koji se nije uhvatio za glavu kad je Cico, u trenucima u kojima mu je trebao gol, u igru ubacio Shifu.

“Pa što je Cici? Schifo je branič”, vjerojatno je prošlo kroz glavu mnogima. Uh, kakva pogreška.

U sjajnoj generaciji Šibenika, uz Schildenfelda, igrali su Ante Rukavina i tad 16-godišnji Arijan Ademi.

- Kad bismo gubili, treneri bi uvijek Schifu prebacili u napad. Odličan je u skoku, sjajna tehnika, pregled igre - rekao je Arijan Ademi.

I upravo je na takav način Dinamo osvojio Kup u sezoni 2006/2007. U prvoj utakmici Dinamo je u Maksimiru pobijedio Slaven Belupo 1-0, a potom je slijedio uzvrat u Koprivnici. Golom Miljenka Mumleka Slaven je vodio 1-0 i mirisalo je na iznenađenje. No u posljednjoj minuti, slično kao u Salzburgu, čulo se:

- Schifo, naprijed - viknuo je tad s klupe trener Dinama Branko Ivanković i potjerao braniča na skok.

A kad ono - pun pogodak. Dario Jertec je ubacio loptu, a Gordon skočio i zakucao pod prečku za 1-1. Dinamo je osvojio Kup, a Schifi su poslije govorili da bi možda trebao probati igrati kao napadač.

U prvenstvu Hrvatske za Dinamo je zabio ukupno dva gola, i oba upravo kod Branka Ivankovića, koji ga je znao poslati u napad. Na poziciji napadača igrao je još u mlađim pionirima, kad je tek počeo s prvim nogometnim koracima. Visok i snažan, znao je na utakmicama i treninzima zabijati kao od šale.

Čak i kad je Šibenik bio u drugoj ligi, pa je bio deficit napadača, Schifo je znao uskočiti. Nakon utakmice u Salzburgu među Dinamovim navijačima već je krenula i nova šala: “Schifo je fenomenalan igrač, samo cijelu karijeru igra na krivoj poziciji”.

Naravno, riječ je o šali, no uz ovakvog Schildenfelda možda Kranjčaru ni ne treba novi napadač. Sve što treba je indisponiranog Henriqueza, možda već u Puli, zamijeniti Schildenfeldom. Ako je imao hrabrosti u Salzburgu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani