Obavijesti

Sport

Komentari 6

Australian Open: Konjuh protiv Mladenović, Čilić na Janowicza

Australian Open: Konjuh protiv Mladenović, Čilić na Janowicza
1

Ivo Karlović je 20. nositelj i za suparnika je dobio ljevorukog Argentinca Horacia Zeballosa (ATP - 69.) s kojim se do sada još nije sastajao. Ćorić (ATP - 57.) u 1. kolu će igrati protiv Ukrajinca Alexandra Dolgopolova (ATP - 63.)

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je postavljen za 7. nositelja Australian Opena, u prvom kolu premijernog Grand Slam turnira u 2017. godini igrat će protiv Poljaka Jerzyja Janowicza (ATP - 268.), a najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 36.) za suparnicu je dobila Francuskinju Kristinu Mladenović (WTA - 45.), odlučeno je ždrijebom održanim u noći s četvrtka na petak u Melbourneu.

Čilić se s Janowiczem sastajao dvaput te izgubio od njega 2012. na Masters turniru u Parizu, a pobijedio ga u Davis Cup dvoboju u Varšavi. Čilić se nalazi u gornjem dijelu ždrijeba, gdje je peterostruki finalist Australian Opena i najbolji tenisač svijeta Britanac Andy Murray.

U slučaju pobjede nad Poljakom Čilić će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Argentinca Facunda Bagnisa i Britanca Daniela Evansa. Čilićev mogući suparnik u 3. kolu je Australac Bernard Tomić, u osmini finala Jo-Wilfried Tsonga, a u četvrtfinalu Švicarac Stan Wawrinka.

Preostala dvojica hrvatskih predstavnika su u donjem dijelu ždrijeba. Ivo Karlović je 20. nositelj i za suparnika je dobio ljevorukog Argentinca Horacia Zeballosa (ATP - 69.) s kojim se do sada još nije sastajao.

Ako prođe Zeballosa, Karlovića čeka bolji iz meča Čeha Pavlašeka i Australca Whittingtona. Borna Ćorić (ATP - 57.) u 1. kolu će igrati protiv Ukrajinca Alexandra Dolgopolova (ATP - 63.) koji ga je svladao 2015. na Masters turniru u Monte Carlu, a uzvratio mu je pobijedivši ga iste godine na Masters turniru u Šangaju.

U slučaju pobjede Ćorić bi u 2. kolu igrao protiv pobjednika dvoboja Čeha Veselog i Francuza Monfilsa koji je 6. nositelj Australian Opena.

Sve tri hrvatske tenisačice nalaze se u donjem dijelu ždrijeba i sve tri su svladale svoje suparnice u jedinom meču koji su protiv njih igrale. Mirjana Lučić-Baroni (WTA - 79.) će otvoriti turnir protiv 24-godišnje Kineskinje Qiang Wang (WTA - 70.), a pobjeda bi ju odvela na bolju iz dvoboja 3. nositeljice Poljakinje Agnieszke Radwanske i Bugarke Cvetane Pironkove.

Donnu Vekić (WTA - 97.) čeka 19-godišnja Australka Lizette Cabrera (WTA - 208.), a plasman u 2. kolo za suparnicu bi joj donio pobjednicu dvoboja Dankinje Caroline Wozniacki i Australke Arine Rodionove. U slučaju pobjede nad Kristinom Mladenović, Anu Konjuh bi u drugom kolu igrala protiv bolje iz meča Australke Darije Gavrilove i Britanke Naomi Broady.

Braniteljica naslova i prva tenisačica svijeta Njemica Angelique Kerber otvorit će turnir protiv Ukrajinke Lesije Curenko (WTA - 61.), a težak posao čeka 2. nositeljicu Serenu Williams koja za suparnicu ima Švicarku Belindu Benčić (WTA - 48.).

Branitelj naslova i lovac na rekordni sedmi pobjednički trofej u Melbourne Parku, Srbin Novak Đoković, imat će teško otvaranje protiv ljevorukog Španjolca Fernanda Verdasca koji je na prošlotjednom turniru u Dohi protiv njega propustio pet meč-lopti u polufinalu.

Prvi tenisač svijeta Andy Murray po svoj prvi naslov na Australian Openu kreće protiv Ukrajinca Ilje Marčenka. Murrayjev potencijalni suparnik u osmini finala je Francuz Lucas Pouille, a u četvrtfinalu Japanac Kei Nishikori. Đokovića bi u osmini finala mogao čekati Bugarin Grigor Dimitrov, a u četvrtfinalu Austrijanac Dominic Thiem.

Deveti nositelj Rafael Nadal i 17. nositelj Roger Federer, koji su se potencijalno mogli sastati već u 3. kolu, smješteni su u dva različita dijela ždrijeba. Federer je u gornjoj polovici i otvara turnir protiv kvalifikanta. Grand Slam rekordera u čijem je taboru Ivan Ljubičić, put u 3. kolu može odvesti na Čeha Tomaša Berdycha kojeg trenira Goran Ivanišević.

Nadal je u donjoj polovici ždrijeba, a na startu će igrati protiv Nijemca Floriana Mayera. Prvi nositelj na njegovom putu u 3. kolu je 19-godišnji Nijemac Alexander Zverev. Potencijalni suparnik u osmini finala je Gael Monfils, a u četvrtfinalu 3. nositelj Miloš Raonić koji je svladao Španjolca prošlog tjedna u četvrtfinalu turnira u Brisbaneu.

Australian Open započinje u ponedjeljak, a prvi mečevi započet će u 1 sat iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica