Obavijesti

Sport

Komentari 161

Barça okrenula Atlético i otišla na '+3', gosti dobili dva crvena

Barça okrenula Atlético i otišla na '+3', gosti dobili dva crvena
5

Mirisalo je na iznenađenje nakon što je Koke doveo Atlético u vodstvo na Camp Nouu u 10. minuti, no gosti su potom primili dva gola i dobili dva crvena u porazu

VIDEO

Nogometaši Barcelone u derbiju dviju vodećih momčadi Primere pobijedili su na Camp Nouu Atlético Madrid, koji je utakmicu završio s devetoricom igrača, rezultatom 2-1 i pobjegli mu tri boda na vrhu ljestvice uz utakmicu manje.

Rani šok za domaće navijače

No nije dobro počelo za katalonsku momčad. Već u desetoj minuti gosti su poveli nakon što je Saúl Ñíguez ubacio s desnog boka za Kokea, a španjolski reprezentativac s 12-13 metara pogodio za vodstvo Atlética i šok na tribinama.

Početna dominacija Atlética izazvala je nezadovoljstvo među navijačima Barcelone koji su počeli zviždati svojim miljenicima, no oni su se ipak nedugo potom probudili i okrenuli rezultat u svoju korist već prije kraja prvog dijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Barcelona sve okrenula u devet minuta

Andrés Iniesta u 29. minuti dobro je namučio Jana Oblaka koji je nakratko spasio svoj gol. Minutu poslije Mascherano je proigrao Neymara, Brazilac je dao Jordiju Aldi koji vraća do Lionela Messija, a Leo takve šanse ne propušta. 1-1.

Samo osam minuta potom stigao je preokret. Akcija je ovaj put išla po desnoj strani. Daniel Alves gurnuo je u priliku Luisa Suáreza, Urugvajac se lijepo riješio sunarodnjaka Diega Godína i provukao loptu kroz noge Oblaku za 2-1.

Atlético dominirao i s desetoricom

Dodatan problem za momčad Diega Simeonea bio je crveni karton koji je u 44. minuti dobio Filipe Luís zbog neopreznog nasrtaja đonom prema Messijevu koljenu. Sudac Alberto Undiano Mallenco poslao ga je u svlačionicu prije vremena.

Atlético se ni s igračem manje nije predavao. Fantastičnu je šansu u 57. minuti imao Antoine Griezmann nakon što ga je Carrasco proigrao s desne strane. Pucao je po sredini, a bivši suigrač Claudio Bravo refleksno je nogama spasio gol.

Novi crveni gostiju i kraj priče

Ako je i bilo kakvih šansi da Atlético iznenadi domaćine i dođe do bod(ov)a, one su zasigurno umrle u 65. minuti kad je, zbog starta na Suárezu, drugi žuti karton dobio Godín. Neposredno nakon toga igru je napustio Ivan Rakitić.

Raketu je zamijenio Arda Turan koji je u 78. minuti mogao zabiti bivšem klubu, ali promašio je okvir. Atlético su snašle nove muke jer mu se ozlijedio Augusto Fernández pa će Simeone morati čarobirati za postavu u sljedećoj utakmici...

Messi + Ronaldo = 1000

Messijev gol za izjednačenje bio je njegov 482. u 612 utakmica, do čega 433. za Barcelonu, što u zbroju s 518 golova Cristiana Ronalda, postignutih u 774 utakmice, čini okruglih 1000.

Statistiku i grafike s utakmice provjerite na Goalu.

Primera, 22. kolo:

  • Barcelona - Atlético Madrid 2-1 (Messi 30', Suárez 38' / Koke 10')
  • Getafe - Athletic Bilbao 0-1
  • Eibar - Málaga 1-2
  • Villarreal - Granada 1-0
  • Real Sociedad - Real Betis (22:05)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram