Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bez njih sport neće biti isti: Bukle, Žeravica, Jonah Lomu

Bez njih sport neće biti isti: Bukle, Žeravica, Jonah Lomu
4

U 2015. oprostili smo se od Hajdukove legende Ivice Hlevnjaka, slavnog trenera Ranka Žeravice, Gorana Brajkovića, velikana ragbija Lomua, Pavela Srničeka...

VIDEO

Tužna vijest pred kraj 2015. dočekala je navijače Hajduka i i sve ljubitelje sporta. Hajdukova legenda Ivica Hlevnjak preminuo je nakon kratke bolesti u 72. godini života.

Popularni Bukle cijeli je život posvetio Hajduku, stigao je u splitski klub s 12 godina, zabio je dva komada u Hajdukovoj 3-1 pobjedi za svoj debi iz snova. Odigrao je 665 utakmica za Hajduk uz 237 golova. Upisan je u klupske knjige kao osmi najbolji strijelac u povijesti Hajduka. Od "bilog" dresa oprostio se 10. lipnja 1973. godine.

Hrvatsku sportsku scenu u lipnju je potresla smrt Gorana Brajkovića, bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca i igrača Rijeke. Brajković je poginuo u prometnoj nesreći 20 dana prije 37. rođendana. Dres riječkog prvoligaša nosio je od 1998. do 2003. godine, a u dva navrata nosio je "kockasti dres".

Oprostili smo se i od legendarnog košarkaškog trenera Ranka Žeravice, čovjeka koji je ostavio dubok trag u radu s jugoslavenskom košarkaškom reprezentacijom tijekom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Žeravica je preminuo u Madridu u 85. godini života...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jules Bianchi, Jonah Lomu, Berra, Ghiggia, Srniček...

Francuski pilot Formule 1 Jules Bianchi preminuo je u bolnici u Nici od posljedica nesreće koju je doživio prošle godine u Japanu. Francuz se sa svojim bolidom zabio u dizalicu kraj staze. Bio je u komi devet mjeseci, borio se do kraja, ali nije izdržao...

REUTERS/PIXSELL

Legenda novozelandskog i svjetskog ragbija Jonah Lomu umro je u 41. godini života. Ragbi je profesionalno igrao od 1994. do 2007. godine, kada je morao otići iz sporta zbog neuobičajene bolesti bubrega. Za reprezentaciju Novog Zelanda nastupio je 63 puta, a prema mnogima bio je najveći igrač ikad.

REUTERS/PIXSELL

Legenda bejzbola Yogi Berra napustio je svijet u 90. godini života. veliki Berra 1972. uvršten je u Kuću slavnih, a umro je na datum koji označava 69. godišnjicu njegovog debija za New York Yankeese u kojima je bio čak 19 godina. Bio je jedan od najboljih hvatača svih vremena i samo jedan od četvorice igrača koji su triput izabrani za najkorisnijeg igrača u ligi.

U 2015. godini ostali smo i bez velikog urugvajskog nogometaša Alcidesa Ghiggije koji je golom na Maracani u Brazilu na SP-u šokirao domaćina. Preminuo je u 88. godini života od srčanog udara. Ghiggia je pred 200.000 ljudi osigurao Urugvaju povijesni naslov, a njegova legendarna izjava je:

- Samo tri čovjeka utišala su Maracanu: "Papa Ivan Pavao II, Frank Sinatra i ja".

Ostali smo i bez legendarnog golmana Češke Pavela Srničeka, koji je preminuo u 48. godini života. Veliki Pav bio je u umjetnoj komi nakon srčanog udara. Liječnici su nakon devet dana objavili kako više nema nade. 

Srniček je bio kultna ličnost Newcastlea u kojem je odigrao 152 utakmice i čiji su mu navijači, saznavši za srčani udar, skandirali na posljednje dvije utakmice. 

Pasivno je sudjelovao i u dvije utakmice Dinama, u kvalifikacijama za Ligu prvaka 1997. Srniček je bio na klupi, a u susretima Dinama i Newcastlea branio je Shay Given. Za Češku je imao 49 nastupa.

Youtube
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...