Obavijesti

Sport

Komentari 32

Bivši kapetan Rijeke: Mi doista imamo taj kompleks Maksimira

Bivši kapetan Rijeke: Mi doista imamo taj kompleks Maksimira
1

NITKO KAO HILAL SOUDANI Hilal Soudani je u susretima Dinama i Rijeke zabio sedam golova. Njega se Riječani posebno boje u derbiju koji ih čeka sutra na Maksimiru

VIDEO

Otkad je Matjaž Kek na klupi, Riječani su u Maksimiru u HNL-u gostovali šest puta. Pet puta su izgubili, jedanput remizirali. Gol-razlika je 15-0. Da, nisu nikad zabili ni gol.

- Uh, ja sam stvarno loše prolazio na gostovanjima kod Dinama. Čak bih rekao da sam vrlo često imao i ‘kompleks Maksimira’. Nekako bih se drukčije osjećao prije dvoboja u Maksimiru i prije nekih drugih utakmica. Ne znam koliko sam utakmica u Zagrebu odigrao protiv Dinama, a pamtim samo jednu pobjedu, u Kupu, i remi. Mi smo tamo znali gubiti po dva, tri, pa čak i četiri razlike - počeo je Ivan Močinić, igrač bečkog Rapida, za goal.com.

Dinamo igra s lakoćom

Kompleks Maksimira, smatraju mnogi, doista postoji. Pazite, Močinić je bio kapetan Rijeke, igrač koji bi trebao podignuti ili, kako se narodski kaže, “nabrijati” suigrače. Ako on govori o kompleksima, onda je moguće da igrači Rijeke u Zagreb zaista dolaze u nekakvom grču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne znam, teško je to objasniti. Je li nam kao momčadi nedostajalo više karaktera? Jesmo li možda svi imali taj kompleks Maksimira? No sigurno da se Dinamo prečesto s nama lako obračunavao u Maksimiru - kaže Močinić, a rezultati idu u prilog njegovoj tezi.

Rijeka u Maksimiru izgleda kao drugoligaška družina koja se okupila pola sata prije utakmice. A osim “modroga”, Riječani u derbijima imaju i “alžirski kompleks”. Hilal Soudani je u utakmicama Dinama i Rijeke zabio sedam golova, drugi je na vječnoj listi. Prvi je Igor Cvitanović s osam golova.

Svi se boje Soudanija

- U svakoj utakmici protiv Rijeke Soudani odskoči, kao da se posebno motivira. Uvijek je koban za nas, uništi nas. Ma Soudani je pravi igrač, tu nema nikakve dvojbe, a uvijek protiv Rijeke igra odlično. Zato će na njega moji bivši suigrači morati najviše paziti i sad u Maksimiru.

Sudi Ante Vučemilović

Inače, kad Matjaž Kek već neizravno sugerira da bi u Maksimiru i sudac mogao odlučivati, onda vam evo i ime suca - Ante Vučemilović Šimunović. On je sudio posljednji derbi na Rujevici, kad je Rijeka potpuno nadigrala ili, ako hoćete, rasturila Dinamo 5-2, nakon čega je Zlatko Kranjčar dao ostavku na mjesto trenera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram