Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Bliži smo Ebelu, u Medveščak želimo vratiti Andyja Serticha'

'Bliži smo Ebelu, u Medveščak želimo vratiti Andyja Serticha'
8

Imamo 10 hrvatskih igrača, koji uz Kanađane, Amerikance i Slovence mogu ravnopravno igrati u austrijskog ligi. Ja sigurno ostajem na čelu kluba, rekao je predsjednik Gojanović

VIDEO

Damir Gojanović sa strepnjom je gledao prema ledu. Igrala se hokejaška utakmica, a Medveščak je na raspolaganju imao samo 13 igrača i dva golmana. Tek dvije i pol navale.

I to na oproštaju od KHL-a. A došli su i navijači, u Ledenoj se natiskalo gotovo 5000 ljudi. Svi su željeli biti dio povijesti, pozdraviti se od druge najjače hokejaške lige na svijetu, koja se u Zagrebu igrala četiri sezone.

- Iskreno, mislio sam da bi nas Vitjaz mogao pobijediti s puno razlike, no dečki su odigrali možda i jednu od najboljih utakmica - rekao je Gojanović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:58

Hokejaši Medveščaka nisu dobili hollywoodski završetak, Vitjaz je došao s 22 igrača i u konačnici pobijedio 5-3, no 15 'medveščakovaca' na kraju utakmice dobilo je ovacije. Ispred svlačionice Gojanović je već razmišljao o novoj sezoni, budućnosti kluba.

- Bliže smo tomu da iduće sezone opet igramo u Ebelu. Austrijanci nas žele, a od Rusa nisam dobio još nikakvu povratnu informaciju - rekao je Gojanović.

Medveščakov predsjednik shvatio je već i prije mjesec i pol dana da je ovo gotovo sigurno posljednja sezona kluba u KHL-u. Zato su se odlučili i puštati igrače u druge momčadi, i žrtvovati rezultat za bolju bilancu na računu.

- Drugi ruski sponzor kojemu smo se nadali nije se dogodio te smo odlučili prodavati igrače i spašavati budžet i klub. To se pokazalo dobrom odlukom te u idućoj sezoni nećemo imati nikakav financijski teret - rekao je Gojanović, koji je sa sportskim direktorom Aaronom Foxom već započeo slaganje momčadi za austrijsku ligu.

- Neki aktualni igrači već su izrazili želju za ostankom, a mi imamo plan vratiti i neke bivše igrače. Želimo u naš klub vratiti emociju, igrae koji su stvorili jaku vezu s navijačima. Tu mislim na Serticha, Waugha...  - istaknuo je predsjednik, koji je prije nekoliko dana izjavio da klub nema novca za Ebel.

- Htio sam malo spustiti tenzije na zemlju. Mi smo u Ebelu bili kompetitivni dok nismo znali ništa i dok na računu nismo imali previše novca. Imamo odličnu bazu igrača, barem 10 hrvatskih igrača, koji uz Kanađane, Amerikance, pa i Slovence, mogu ravnopravno igrati u austrijskoj ligi. Osam godina se borimo s dugovima, nikad nisam rekao da ih nije bilo, no mi u Ebelu možemo igrati - rekao je Gojanović, dodavši da on sigurno ostaje na čelu kluba.

- Neću si dozvoliti da klub ostavim u nekoj katastrofi. Ako ću ikada otići onda će klub biti na stabilnim nogama. Moramo biti ponosni na igranje u KHL-u, bili smo na vrhu svijeta, no sad idemo dalje - istaknuo je Gojanović.

Iduće sezone za Medveščak će nastupati i Tom Zanoški bez obzira igrao klub u KHL-u ili Ebelu.

- Mislim da je Ebel podcijenjen. Austrijska liga nije loša liga. Pazite, u svakoj momčadi ima 12-13 stranaca. Ima tu i igrača, koji su u AHL-u, drugoj hokejaškoj ligi u Sjevernoj Americi, zabijali i po 20 golova. Ebel je puno kvalitetniji nego prije - kaže Zanoški, koji se u Ebelu veseli rivalstvu s brojnim klubovima.

- Uh, kad dođe KAC u Ledenu to je borba, pa utakmice s Olimpijom. Da, to rivalstvo mi je nedostajalo u ruskoj ligi - kaže Zanoški.

Posljednja dva mjeseca Ledena nije bila puna kao proteklih godina, no u nedjelju je došlo gotovo 5000 ljudi. Zanoški vjeruje da će u Ebelu dvorana opet biti uvijek rasprodana.

- Nije u Zagrebu pao interes za hokej. Teško je nekoj familiji doći na četiri utakmice tjedno, skupo je to i nezgodno budući da ljudi sutradan rade. U Ebelu su utakmice najčešće petkom ili nedjeljom te to više odgovara svima - rekao je Zanoški.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju