Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Bogdanović će u Wizardsima postati jedna od glavnih opcija'

'Bogdanović će u Wizardsima postati jedna od glavnih opcija'
1

John Wall je strašan igrač, sve vidi, pogotovo igrače na vanjskim pozicijama, tako da vjerujem da će od njega Bojan dobiti dosta šuteva. Ipak je to igrač koji ima više od deset asistencija po utakmici, kaže Ukić

VIDEO

Košarkašku besperspektivnost života u Brooklynu Bojan Bogdanović (27) zamijenio je glavnim gradom i momčadi koja ima potencijal da napravi velike stvari. Bio je to “trade” na kojem će Babo sigurno profitirati.

- Ovo je stvarno dobar 'trade' za njega. Čuli smo se baš jučer i Bojan je prilično zadovoljan raspletom situacije. Svjestan je da će doći u jednu novu poziciju, da će morati startati s klupe, ali veseli ga što će biti u pobjedničkoj momčadi, koja se bori za nešto - javio se Roko Ukić, Bogdanovićev suigrač, prijatelj, ali i čovjek s iskustvom iz NBA lige.

Washington Wizardsi momčad su “u vlasništvu” playmakera Johna Walla i beka šutera Bradleya Beala, dviju glavnih zvijezda, a tu je i odlična "trojka" Otto Porter, kojem će Bojan pokušavati “ukrasti” minute.

- Baš smo komentirali kako će prvi put igrati s elitnim NBA playmakerom. Dobro, igrao je s Deronom Williamsom u Netsima, ali on tad nije bio u najboljoj fazi. John Wall je strašan igrač, sve vidi, pogotovo igrače na vanjskim pozicijama, tako da vjerujem da će od njega Bojan dobiti dosta šuteva. Ipak je to igrač koji ima više od deset asistencija po utakmici, na tome Bojan može puno profitirati, kao odličan šuter morao bi to iskoristiti - analizira Ukić.

Ove sezone je Bojan počeo 54 od 56 utakmica Netsa, no sad na to može zaboraviti. Njegova uloga bit će slična Kukočevoj u onim šampionskim Bullsima, bit će vođa "second unita", odnosno druge petorke.

- Upravo zbog toga vjerujem da će imati dosta prostora, bit će jedna od glavnih opcija i sigurno će doći do svojih šuteva i poena - kazao je Ukić.

Bojan sa sobom Wizardsima donosi 14,2 koša u prosjeku, 36 posto šuta za tricu, raznovrsnost... Željeli su ga i Toronto Raptorsi, Houston Rocketsi te LA Clippersi, no Bojan je na kraju završio u glavnom gradu. U susjedstvu Donalda Trumpa, u pauzama između utakmica moći će prošetati do Bijele kuće.

I usput pokušati s novim suigračima poremetiti planove LeBronu Jamesu i društvu iz Clevelanda. Uz odlične Boston Celticse, Washington je praktički jedina momčad u Istočnoj konferenciji koja je to u stanju učiniti. S Bojanom, koji će nakon gotovo dvije godine opet igrati ozbiljnu, natjecateljsku košarku u NBA ligi. Što znači da će i sezona duže trajati.

- To je dobro - rekao je hrvatski izbornik Aco Petrović, koji u ponedjeljak leti u SAD, gdje će se sastati sa svim našim igračima u NBA ligi, uključujući Bojana Bogdanovića.

- Pripreme za Eurobasket počinju 10. srpnja, ne bi bilo dobro da ima preveliku pauzu od utakmica, što bi mu se dogodilo da je ostao u Netsima - kaže Aco, koji nije ni najmanje zabrinut za Bojanovu minutažu.

- Dobit će on svoje minute, potreban im je njegov šut.

U noći na subotu Wizardsi dočekuju Šarićeve 76erse i tu bi Babo trebao debitirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani