Obavijesti

Sport

Komentari 62

Borba za 4,6 mil. kuna: Mirko u Zagrebu juriša na titulu prvaka

Borba za 4,6 mil. kuna: Mirko u Zagrebu juriša na titulu prvaka
5

Ako Mirko Cro Cop Filipović dođe do treće borbe i sudac mu podigne ruku, bit će drugi Hrvat kojem je to uspjelo. Branko Cikatić osvojio je prvi turnir još 1993. godine

VIDEO

Let’s get ready to rumble, legendarna je rečenica najpoznatijeg svjetskog najavljivača Michaela Buffera, koja će danas od 20 sati odzvanjati zagrebačkom Arenom. Kada tome pridodate Mirka Filipovića i ponajboljeg K-1 borca današnjice, zločestog dečka Badra Harija, jasno je da je spektakl na pomolu. Pobjednik će kući odnijeti 4,6 milijuna kuna. 

Cro Cop u završnici karijere i s 38 na leđima želi pojas u sportu u kojem je počeo graditi svjetsko ime. Prije odlaska u slobodnu borbu bavio se kickboxom, a već je nastupao i na završnom turniru u K-1. Davne 1999. godine došao je do finala, ali ga je nokautirao Hoost pred 60.000 gledatelja u posljednjoj, trećoj rundi. Da bi došao do toliko željenog pojasa, Mirka čeka iznimno težak put.

- Idem borbu po borbu, pa ćemo vidjeti - oprezan je Cro Cop u najavama. 

Po drugi put u samo godinu dana Mirko će nastupati pred svojim navijačima. Na Final Fightu je pobijedio Sefa, a sada mora pobijediti tri borca u istoj večeri. Prvi je na redu Big Baby, neporaženi Miller. ‘Lajavi’ Amerikanac bio je i sparing-partner braći Kličko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glavni favorit je Marokanac Hari, koji je tri mjeseca bio u zatvoru zbog fizičkog napada na vlasnika jednog noćnog kluba u Amsterdamu. Na slobodi je šest tjedana i pitanje je u kakvoj će biti formi.

- Mislim da sam dovoljno spreman, od mene očekujte dobre borbe.

Ako Filipović dođe do treće borbe i sudac mu podigne ruku, bit će drugi Hrvat kojem je to uspjelo. Branko Cikatić osvojio je prvi turnir još 1993. 

Prvi put u 20 godina K-1 World Grand Prix ne održava se u Japanu, a Zagreb je dobio prednost pred New Yorkom.

Parovi četvrtfinala:

Morosanu-Žuravljev

Morosanu je najniži borac turnira sa 182 cm. Bivši je ragbijaš, a pobijedio je na rumunjskom ‘Plesu sa zvijezdama’. Smrt s Karpata bi mogao biti protivnik Mirku u polufinalu. Žuravljev je upao kao zamjena, no nije autsajder, pobjeđivao je najbolje.

Filipović-Miller

Mirko se prošle godine vratio izvornoj ljubavi, kickboxu, nakon devet godina. Najiskusniji je u društvu. Za njega tu tajni nema, kako bi i bilo kada je rušio najbolje, Le Bannera, pokojnog Bernarda, Bonjaskyog, Aertsa... Ima omjer 19-7. Miller je od Filipovića mlađi čak 14 godina. Sa 120 kg je najteži od svih osam boraca, a omjer mu je 21-0. Sparirao je s braćom Kličko. Klasični je boksač i pobjeđuje zahvaljujući ručnim tehnikama. 

Hari-Samedov

Marokanac Hari jedini ima troznamenkasti broj pobjeda, okruglih 100, od čega 88 nokautom, uz samo 11 poraza. Bivši je K-1 prvak, ali i stanovnik zatvora. Nakon Zagreba ga čeka nastavak suđenja. Zabit je vrlo iskusan, iza sebe ima 85 borbi.

Londt-Gerges

Surinamac Londt ima nadimak koji dovoljno govori o njemu, zovu ga Gospodin Bol. Egipćanina Gergesa mnogi vide kao potencijalnog osvajača, a značajna prednost mu je visina. Ima točno dva metra i ‘čeličnu’ bradu. Omjer mu je 41-11.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića