Obavijesti

Sport

Komentari 53

Brazilci skandiraju Miočiću da će protiv Werduma umrijeti...

Brazilci skandiraju Miočiću da će protiv Werduma umrijeti...
1

Za obojicu je ovo najveći trenutak karijere. Za Werduma jer pred svojom publikom mora dokazati da je vrijedan njihova obožavanja, a za Miočića jer mu je ovo prva prilika da osvoji toliko željeni pojas prvaka

VIDEO

Stipe Miočić, najbolji aktivni hrvatski MMA-borac, večeras će u Curitibi biti pred najtežim ispitom karijere. Za naslov svjetskog prvaka teške kategorije u najjačoj svjetskoj organizaciji slobodne borbe (UFC), američki Hrvat borit će se u Brazilu protiv Brazilca. I to pred 45.000 gledatelja, pri čemu će cijeli stadion navijati za njegova protivnika Fabrícija Werduma.

Skupa maska

Za obojicu je to ujedno najveći trenutak karijere. Za 38-godišnjeg Werduma jer pred svojom publikom mora dokazati da je vrijedan njihova obožavanja, a za 33-godišnjeg Miočića jer mu je ovo prva prilika da osvoji toliko željeni pojas prvaka. A znate kako je s takvim prilikama, neki je imaju samo jednom, a velika većina ih nikad i ne dočeka.

Od samog dolaska u Brazil Stipe se suočava s pritiscima svake vrste, pa je tako uz osmijeh morao otrpjeti i ružne povike gledatelja za koje je radio javni trening. A oni su skandirali “Umrijet ćeš, umrijet ćeš”. Koliko god to bilo samo navijačko skandiranje, nije to ugodno čuti. No,Miočić se trudi sačuvati pribranost, što se vidjelo po njegovoj ozbiljnosti za vrijeme sučeljavanja s Werdumom koji se, za vrijeme poziranja, kreveljio u kamere.

Na pitanje što misli o Brazilčevoj ideji da, kada on bude ulazio u kavez, svi gledatelji stave na lice Werdumovu papirnatu masku, Miočić je kratko odgovorio:

- Skupa je to maska. Ja je ne bih kupio.

A mislio je Stipe zacijelo i da ta maska neće vrijediti puno nakon borbe za koju je uvjeren da će je dobiti. No, većina neutralnih promatrača u to baš i nije sigurna. Štoviše, većina njih ipak daje prednost Werdumu, i to ne samo zato što je kompletniji borac (strašno je unaprijedio svoj stand-up) nego i zato što se bori na domaćem terenu. A uz brazilske suce dobiti Brazilca u Brazilu znači da ste ga nokautirali ili ste bili iznimno nadmoćni.

Werdum voli glumiti

- U mojim očima Miočić nije kompletan borac i ja ću ga nokautirati nogom ili rukom, a možda ću ga završiti na podu. Želim završiti borbu što prije - poručio je Hrvatu bivši Cro Copov suvježbač.

- U ovoj je borbi puno stvari protiv Stipe. Bori se s prvakom na njegovu terenu, s jednim od brazilskih heroja. Vjerujem da se Stipe morao boriti s pritiskom cijeli tjedan, da je morao paziti gdje će otići na kavu, gdje će jesti. Morat će stvarno paziti na svoja leđa. Čeka ga doista strm uspon. Stipe borbu može dobiti jedino na nogama i zato mora što prije početi pogađati Werduma - ističe Stipin navijač Ben Rothwell, sudionik nedavne zagrebačke UFC-ove priredbe.

Ima Stipe i svoje adute, a to su jako dobro kretanje, brze ruke i gromoviti kratki udarci, pri čemu se mora paziti Werdumova koljena. No ono što najviše mora paziti jest da ga ne povuče borba i da se ne zaleti na Brazilca na podu.

Jer Werdum voli odglumiti da je uzdrman i tako namami protivnika u otvoreni gard iz kojeg se jako dobro brani, a nerijetko i završava borbe podčinjavanjem zahvaljujući svojim superiornim džiju-džicu zahvatima poluga i gušenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu