Obavijesti

Sport

Komentari 134

Brojke ne lažu: Čačić uspješniji i od Bilića, i od Ćire, Barića...

Brojke ne lažu: Čačić uspješniji i od Bilića, i od Ćire, Barića...
2

ZASLUŽIO NOVI UGOVOR Naravno da moram biti zadovoljan zbog toga, rekao nam je izbornik Ante Čačić dan nakon pobjede nad Ukrajinom. I doista ima razloga za to

VIDEO

Da? Najuspješnji sam hrvatski izbornik u povijesti gledajući postotak pobjeda? Pa kad bolje razmislim, nismo pod mojim vodstvom izgubili niti jednu utakmicu u 90 minuta, javio nam se dobro raspoloženi Ante Čačić.

“Kockaste” je za sada vodio u 19 utakmica, a pritom upisao čak 13 pobjeda. I tako na klupi Hrvatske ima čak 68,4 posto pobjeda, čime je prestigao Slavena Bilića. Današnji strateg West Hama s "kockastima" je u 65 utakmica pobijedio 42 puta, pa njegov prosjek iznosi 64,6 posto ukupnih pobjeda.

Na trećem mjestu ove ljestvice našao se - Igor Štimac koji je u 15 dvoboja slavio osam puta. I tako Hrvatskoj donio 53,3 posto pobjeda. Više od 50 posto pobjeda u svojim mandatima upisali su još samo Niko Kovač (19 utakmica, 10 pobjeda) i Mirko Jozić (18 utakmica, 9 pobjeda). A posljednji na toj ljestvici uspješnosti našao se - Zlatko Kranjčar. Koji je u 25 utakmica upisao skromnih 11 pobjeda.

Čačićeva Hrvatska doista oduševljava iz utakmice u utakmicu. Da nije bilo nesretnog poraza od Portugala u osmini finala Eura, dojam bi bio još bolji. Najvažnije je da u ovom trenutku krupnim koracima grabimo prema Svjetskom prvenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sretan zbog ugovora

- Kako ne bih bio zadovoljan nakon ovakve partije protiv Ukrajine. Pa igrali smo jako dobro. Ni oni nam nisu stvorili pravu priliku - rekao nam je izbornik i dodao:

- Kalinić je zabio baš sjajan gol, cijela je momčad bila u pravom izdanju. Naša pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Ante Čačić danas se probudio kao jako sretan čovjek, a kako i ne bi bio sretan. Bio je toliko osporavan, a sad mu i mnogi njegovi oponenti moraju priznati da radi odličan posao. Hrvatska ima 13 bodova nakon pet kola. S tri boda protiv Ukrajine napravili smo ogroman korak prema Rusiji.

- Tek smo na pola puta, ali moram priznati da smo napravili odličan posao. Pa sjetite se samo naših dosadšnjih utakmica u ovim kvalifikacijama. Praktički nam nitko nije stvorio pravu priliku. Turska nam je zabila gol iz prekida. Otkako sam ja izbornik, računajući i dvije utakmice u prošlim kvalifikacijama, primili smo samo jedan gol - rekao je ponosno Čačić, koji je nekoliko sati prije utakmice s Ukrajinom dobio novi ugovor.

PRIMILI SAMO GOL Hrvatska je u ovim kvalifikacijama primila samo gol i to od Turske u Zagrebu

Trebao bi Ante Hrvatsku voditi i u idućem ciklusu, do kraja Eura 2020. godine.

- Naravno da moram biti zadovoljan zbog toga. Drago mi je da se to dogodilo - kaže nam Ante.

Šesti put smo u kvalifikacijama za velika natjecanja krenuli s četiri pobjede i remijem u pet kola. Nitko još nije dobio svih pet utakmica. Dobra je stvar što smo se uvijek nakon ovakvog starta kvalifikacija plasirali na velika natjecanja. Svjestan je Čačić da bismo pobjedom na Isladnu u lipnju, praktički osigurali Rusiju. Ta tri boda uz domaće pobjede protiv Finske i Kosova bi mogle biti dovoljne za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Dojam je odličan

Naravno, ako nešto krene po zlu, uvijek su tu gostovanja kod Turske i Ukrajine. U Maksimiru smo pokazali kako smo bolje od te dvije reprezentacije. Dojam je doista odličan i to je ono što nas veseli prije nastavka kvalifikacija. I Igor Štimac je u posljednjim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo krenuo kao Čačić, ali tada dojam nije bio dobar kao u ovim kvalifikacijama. Ni izbliza nije bio tako dobar jer smo primjerice imali smo puno sreće na gostovanjima kod Belgije i Makedonije, a Makedonce smo jedva pobijedili i u Maksimiru. Bilo je to mučenje.

Antu hvali i Ćiro

Ćiro Blažević bio je jedan od najvećih protivnika Ante Čačića na klupi reprezentacije. Sad je i “trener svih trenera” počeo mijenjati mišljenje.

- Dobio je novi ugovor i to je sigurno dokaz kako radi dobar posao. Momčad mu doista izgleda dobro - rekao nam je Ćiro, koji je utakmicu u loži gledao u društvu Joséa Mourinha i Predraga Mijatovića.

- Mourinho mi je digao palac gore kad smo zabili gol. Izljubio me na odlasku, morao je otići 15 minuta prije kraja - rekao je Ćiro i za kraj dodao:

- Publika je bila akademska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi